Social 6 Iunie 2014 09:35
Dan Adamescu va fi dus vineri la Curtea de Apel Bucuresti, care urmeaza sa decida daca omul de afaceri va fi arestat preventiv pentru 30 de zile, in dosarul in care a fost retinut pentru ca le-ar fi dat mita 20.000 de euro judecatorilor Ion Stanciu si Elena Roventa.

Omul de afaceri Dan Adamescu a declarat, la iesirea din sediul Directiei Nationale Anticoruptie, ca nu a dat mita si ca nu este vinovat, informeaza MEDIAFAX.

Adamescu a fost dus de la DNA in arestul Politiei Capitalei.

Potrivit unor surse judicare, cererea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie de arestare preventiva a lui Dan Adamescu va fi judecata vineri, la Curtea de Apel Bucuresti.

Omul de afaceri Dan Adamescu a fost retinut, joi, in dosarul in care este suspectat ca le-ar fi dat mita 20.000 de euro judecatorilor Ion Stanciu si Elena Roventa, pentru ca acestia sa dispuna in dosare de insolventa solutii favorabile unor firme la care omul de afaceri era actionar, potrivit DNA.

Procurorii au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand de joi, ora 13.30, a omului de afaceri Grigore Dan Adamescu pentru savarsirea in concurs a doua infractiuni de dare de mita, se arata intr-un comunicat de presa al Directiei Nationale Anticoruptie.

"Din ordonanta de retinere intocmita de procurori a rezultat ca, in cauza, exista date si aspecte din care rezulta indicii rezonabile ca, in cursul lunii decembrie 2013, inculpatul Adamescu Grigore Dan a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro, respectiv 5.000 euro inculpatilor Stanciu Ion si Roventa Elena, judecatori la Tribunalul Bucuresti - Sectia VII Civila, pentru ca, in schimb, magistratii sa dispuna, in dosare privind procedura insolventei, solutii favorabile unora dintre societatile la care actionar era inculpatul Adamescu Grigore Dan", a precizat DNA.

Adamescu ar fi dat banii unui avocat, care la randul sau a remis suma unui intermediar de la una dintre societatile din grup, prin virament bancar, au aratat procurorii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.