Social 5 Iunie 2014 19:40
Organizatiile nonguvernamentale asociate din cadrul Coalitiei pentru Egalitate de Gen au depus o sesizare la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) in care reclama recent lansata campanie de promovare a statiunii Mamaia – Mamaia Style intrucat contine imagini cu caracter misogin si incita la hartuirea femeilor.

Mai multe organizatii nonguvernamentale asociate in cadrul Coalitiei pentru Egalitate de Gen au depus o sesizare la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) in care reclama recent lansata campanie de promovare a statiunii Mamaia – Mamaia Style intrucat contine imagini cu caracter misogin si incita la hartuirea femeilor.

De asemenea, Ministerul Muncii, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, prin intermediul Departamentului pentru Egalitate de Sanse intre Femei si Barbati, se angajeaza sa atraga atentia promotorilor campaniei Mamaia Style asupra faptului ca materialele folosite aduc atingere imaginii si demnitatii femeilor din Romania.

Campania Mamaia Style promoveaza sexismul si un tratament injust si degradant cu privire la femei, prin sexualizare excesiva si obiectificare, iar unul din layout-urile campaniei, cel intitulat „Bird Wathcing”, incita la hartuire sexuala si la alte comportamente agresive (verbale, psihice, fizice) din partea barbatilor fata de femei” – se arata in sesizarea depusa la CNCD.

Organizatiile nonguvernamentale considera ca inclusiv declaratia primarului Radu Mazare, cu ocazia lansarii campaniei Mamaia Style reflecta caracterul sexist, incitator la hartuire sexuala si la alte comportamente agresive:

Avem mai multe, ce putem regasi in Mamaia: safari, valuri...(...) Domnisoarele trebuiesc vanate, sunt niste gazele care trebuiesc vanate. Avem «Bird watching», pot veni spre zona Vadu oameni mai in etate sa se uite cu binoclul dupa pasaretul de acolo sau mai tinerei sa se uite si ei dupa pasarile de pe plaja”, a afirmat Radu Mazare intr-o declaratie publica data la sfarsitul lunii mai.

Organizatiile nonguvernamentale au solicitat CNCD oprirea campaniei precum si sanctionarea Consiliului Local Constanta, a primarului Radu Mazare si a Asociatiei pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Litoral-Delta Dunarii.

Citeste si:
Dan Barna: Vom sesiza CE în legătură cu decizia CSM de a-l elimina...
Dan Barna: Vom sesiza CE în...

La apelul Coalitiei pentru Egalitate de Gen, Ministerul Muncii, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, prin Departamentul pentru Egalitate de Sanse intre Femei si Barbati, a anuntat ca va face la randul sau demersuri pentru retragerea materialelor incriminate si se va adresa in acest sens Asociatiei Litoral-Delta Dunarii .


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.