Social 5 Iunie 2014 12:20
Omul de afaceri Dan Adamescu a fost adus, joi, cu o duba la DNA, fiind escortat de trupele speciale, dupa ce pe numele sau a fost emis un mandat de aducere, pentru a fi audiat in dosarul in care este acuzat ca le-ar fi dat mita 20.000 de euro judecatorilor Ion Stanciu si Elena Roventa.

Dan Adamescu nu a facut nicio declaratie la intrarea in sediul Directiei Nationale Anticoruptie.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX ca Dan Adamescu a fost adus la Directia Nationala Anticoruptie pentru ca a incalcat obligatiile stabilite in cadrul masurii controlului judiciar.

Omul de afaceri Dan Grigore Adamescu este urmarit penal pentru doua infractiuni de dare de mita. Adamescu a fost in 22 mai la DNA, pentru a-i fi aduse la cunostinta calitatea procesuala de suspect si acuzatiile. In aceeasi zi, procurorii au facut perchezitii la locuinta lui Dan Adamescu si la firmele detinute de acesta, in dosarul in care judecatorii Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Roventa si Ciprian Sorin Viziru, toti de la Tribunalul Bucuresti - Sectia a VII-a civila, sunt acuzati ca ar fi luat mita pentru interventii in dosare de insolventa.

Potrivit procurorilor, Dan Adamescu ar fi dat mita 20.000 de euro judecatorilor Ion Stanciu si Elena Roventa, pentru ca acestia sa dispuna in dosare de insolventa solutii favorabile unor firme la care omul de afaceri este actionar.

"In cauza, exista date si aspecte din care rezulta indicii rezonabile ca, in cursul lunii decembrie 2013, suspectul Adamescu Grigore Ioan a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro, respectiv 5.000 euro inculpatilor Stanciu Ion si Roventa Elena, judecatori la Tribunalul Bucuresti - Sectia VII Civila, pentru ca in schimb, magistratii sa dispuna, in dosare privind procedura insolventei, solutii favorabile unora dintre societatile la care actionar era suspectul Adamescu Grigore Ioan", au aratat procurorii in ordonanta de efectuare a urmaririi penale.

Dan Adamescu detine, printre altele, compania Astra Asigurari, Unirea Shopping Center si clubul de fotbal din Liga I Otelul Galati.
Judecatorii Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Roventa si Ciprian Sorin Viziru, toti de la Tribunalul Bucuresti - Sectia a VII-a civila, acuzati ca primeau bani si bunuri pentru interventii in dosare de insolventa, sunt arestati preventiv.

Citeste si:
Claudiu Năsui (USR): Guvernul vrea să cumpere tăcerea judecătorilor...
Claudiu Năsui (USR): Guvernul...

Potrivit procurorilor, cei patru judecatori, personal sau prin intermediari, au pretins si primit de la practicieni in insolventa, lichidatori sau administratori judiciari, administratori ai intreprinderii profesionale unipersonale cu responsabilitate limitata, sume de bani, bunuri sau servicii.

Magistratii ar fi cerut bani sau bunuri pentru a indeplini sau a nu indeplini ori a intarzia un act privitor la indatoririle de serviciu in legatura cu contestatiile la tabelul preliminar al creantelor, pentru a decide privind modalitatile de inscriere la masa credala cu privire la creantele creditorilor chirografari, pentru a desemna preferential administratori judiciari, pentru a atribui preferential dosare de insolventa sau pentru a-si exercita influenta pe langa judecatori de la diverse instante din Bucuresti si din tara, folosind informatii detinute prin prisma atributiilor de judecator, au aratat procurorii in referatul cu propunerea de arestare.

Citeste si:
Criminalii omului de afaceri din Sibiu, Adrian Kreiner, dați în...
Criminalii omului de afaceri...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.