Social 5 Iunie 2014 12:47
Examenul de Bacalaureat din acest an "se tine", a spus, miercuri, premierul Victor Ponta, aratand ca sunt cautate solutii pentru plata datoriilor restante si majorarea altor remuneratii pentru profesori.

Anterior, conducerea Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) a transmis un comunicat in care a aratat ca examenul de Bacalaureat este in pericol pentru ca tot mai multe cadre didactice refuza sa faca parte din comisiile de examen, deoarece sunt platite cu sume derizorii, cerand Guvernului suplimentarea acestor fonduri.

La finalul intrevederii cu liderii sindicali, Ponta a declarat ca s-a discutat despre datoriile restante pe care statul le are fata de profesorii care au castigat in instanta unele drepturi salariale, despre Legea educatiei care, in opinia sa, este "inaplicabila", precum si despre remuneratiile pentru participarea la Bacalaureat.

Jurnalistii l-au intrebat pe premier daca intentioneaza sa majoreze aceste remuneratii pentru ca, altfel, profesorii au spus ca nu se vor implica in corectarea si supravegherea examenului pentru ca sumele pe care le primesc sunt foarte mici, Ponta spunand ca sunt cautate solutii.

"Asa este. Tocmai de asta, impreuna incercam sa gasim solutii ca sa fie un pic mai apropiate de realitate, ma refer si la salarii, si la celelalte. Niciodata nu am reusit sa aducem nivelul remuneratiei la nivelul pe care l-ar merita profesorii. Insa, repet, spre deosebire de altii care au taiat, au taiat, au taiat de la profesori, noi adaugam, adaugam, adaugam. Eu recunosc insa ca nu suntem la fel de eficienti in a adauga pe cat de eficienti au fost cei care au taiat", a spus Ponta, citat de MEDIAFAX.

Premierul nu a dorit sa comunice presei stadiul negocierilor cu sindicalistii, dar a promis ca o va face atunci cand va avea un "rezultat final".

Jurnalistii l-au mai intrebat pe seful Executivului daca examenul va avea loc, iar el a raspuns afirmativ.

"Se tine Bacalaureatul", a afirmat Ponta.

In sedinta de guvern, premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Educatiei, Remus Pricopie, sa verifice situatia organizarii Bacalaureatului din acest an si sa achite datoriile existente, adaugand ca problemele vor fi rezolvate "incet, fara sa cutremuram sistemul".

Citeste si:
Legile Educaţiei, aprobate de Guvern și trimise în Parlament pentru...
Legile Educaţiei, aprobate de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.