Social 5 Iunie 2014 09:44
Barbatul care s-a predat, miercuri dimineata, la Sectia 1 Politie si a declarat ca a furat taragotul lui Dumitru Farcas a fost lasat sa plece si nu va mai fi cercetat, dupa ce artistul a anuntat ca isi retrage plangere.

Potrivit surselor citate, Eleodor Cristian Sandu, in varsta de 38 de ani, a fost lasat liber dupa ce a fost audiat de anchetatori mai mult de zece ore. El a fost lasat sa plece dupa ce Dumitru Farcas a trimis la Politia Sectorului 1, prin fax, o declaratie in care ii anunta pe anchetatori ca isi retrage plangerea.

Sandu le-a spus politistilor ca a furat, dintr-un microbuz parcat in fata Ateneului Roman, taragotul lui Farcas si un acordeon. Barbatul a mai declarat ca a crezut ca in cutia cu instrumente muzicale sunt parfumuri, au precizat surse apropiate anchetei.

El a sustinut ca era singur cand a furat instrumentele, insa politistii au vizionat imagini surprinse de camerele de supraveghere din zona Ateneului Roman si au stabilit ca la furt au participat trei persoane, acestea fiind identificate.

Celelalte doua persoane suspectate in acest caz sunt cautate de judiciaristii Politiei Sectorului 1.

Taragotul lui Dumitru Farcas a fost vandut de hoti cu 100 de lei unui barbat care a sustinut, initial, ca a gasit instrumentul intr-un parc din zona Basarab, au declarat marti, pentru MEDIAFAX, surse din Politie, care au precizat ca anchetatorii au recuperat si acordeonul furat.

Acordeonul, furat sambata odata cu taragotul, a fost recuperat de la un barbat care a spus ca a cumparat instrumentul de la persoane cautate, in prezent, de oamenii legii.

La fel s-a intamplat in cazul taragotului. Barbat care a spus initial ca a gasit instrumentul in timp ce alerga intr-un parc din zona Basarab a fost audiat de doua ori de Politie si a recunoscut, in cele din urma, ca l-a cumparat cu 100 de lei.

Potrivit surselor citate, anchetatorii Serviciului de Investigatii Criminale din Politia Sectorului 1 au descins, marti, la doua adrese situate pe strada Campia Libertatii din Sectorul 3, insa actiunea a fost un esec, in conditiile in care persoanele cautate nu au fost gasite acasa.

Citeste si:
Lui Selly i s-au furat echipamente de 5000 de euro: „Fiți atenți ce...
Lui Selly i s-au furat...

Interpretul Dumitru Farcas si-a recuperat, marti dimineata, taragotul care i-a fost furat la Bucuresti, instrumentul fiind adus cu trenul la Cluj-Napoca de catre un politist care i l-a predat artistului la sediul Inspectoratului de Politie Judetean.

Farcas a ramas fara taragot, dupa ce acesta i-a fost furat, sambata, dintr-un microbuz parcat in fata Ateneului Roman, astfel ca artistul nu a mai putut canta la spectacolul aniversar al lui Gheorghe Zamfir.

Surse din Politia Capitalei au declarat, pentru MEDIAFAX, ca furtul s-a produs sambata dupa-amiaza, fiind reclamat la Politie in jurul orei 17.45.

"Taragotul si un acordeon au fost furate dintr-un microbuz parcat in fata Ateneului Roman, care fusese lasat neasigurat. Bunurile furate valoreaza aproximativ 7.000 de euro", au spus sursele citate.

Dumitru Farcas si alti artisti sosisera la Ateneu pentru a participa la spectacolul aniversar "Zamfir - 50 de ani pe scena". Hotii au actionat dupa ce acestia au coborat din microbuz. Cel mai probabil, ei ar fi gasit o usa a microbuzului deschisa.

Citeste si:
15+ personalitati din Romania de la care ne-am luat "Adio" in anul...
15+ personalitati din Romania...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.