Social 4 Iunie 2014 17:52
Aproape 340 de persoane sunt cercetate penal pentru abuz in serviciu si fals intelectual, in dosarul politelor de asigurare, dupa ce ar fi falsificat peste 11.670 de polite de asigurare facultative, a anuntat, miercuri, comisarul sef Catalin Ionita, seful Directiei de Investigare a Fraudelor.

Seful Directiei de Investigare a Fraudelor din Politia Romana a explicat, joi, referitor la dosarul politelor de asigurare falsificate de la Omniasig, ca sunt cercetate penal aproape 340 de persoane, dintre care 292 de inspectori, brokeri si agenti de asigurari, la care se adauga 47 de directori.

"Discutam despre antedatarea unor polite de asigurare a locuintelor, fiind identificate 11.671 de astfel de polite. Exista suspiciuni privind infractiunile de abuz in serviciu si fals intelectual, fiind inceputa urmarirea penala in cauza. Pana in aceasta faza a anchetei, prejudiciul a fost stabilit la 400.000 de euro", a precizat Ionita, potrivit MEDIAFAX.

El a mai spus ca o prioritate este, in acest moment, recuperarea prejudiciului, drept pentru care bunurile persoanelor si firmelor implicate vor fi puse sub sechestru.

Aproape 300 de angajati ai Omniasig sunt audiati, miercuri si joi, in ancheta privind falsificarea unor polite de asigurare facultative, potrivit unor oficiali ai Politiei Romane.

Surse apropiate anchetei au declarat ca vor fi audiate, in total, 292 de persoane, angajati ai societatii de asigurare Omniasig din toata tara, respectiv inspectori, agenti de asigurari si brokeri despre care politistii au date ca au completat politele de asigurare care fac obiectul anchetei.

Angajatii Omniasig vor fi audiati la sediul Politiei Romane de catre procurori si ofiteri ai Directiei de Investigare a Fraudelor. Sursele citate au precizat ca angajatilor Omniasig suspectati in acest caz le vor fi aduse la cunostinta invinuirile.

Prejudiciul produs in acest caz a fost evaluat la aproximativ 400.000 de euro, dar anchetatorii suspecteaza ca suma este mult mai mare.

Citeste si:
Mario Iorgulescu a fost dat în urmărire generală de Poliţia Română
Mario Iorgulescu a fost dat...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.