Social 3 Iunie 2014 14:56
Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor trebuie sa ia masuri radicale si sa comunice publicului adevarul atunci cand apar probleme, ca si pana acum, afirma premierul Victor Ponta, aratand ca de activitatea acestei institutii depinde industria agro-alimentara

"Cea mai mare greseala e sa ascunzi cand ai o problema. Singura solutie buna este sa iei masuri radicale, sa spui adevarul, sa comunici, pentru ca increderea se pierde foarte usor si se recastiga foarte greu. Din acest punct de vedere, strategia de actiune si de comunicare a ANSVSA cred ca a fost corecta si in continuare va cer sa faceti acelasi lucru, sa verificati, indiferent cat de mica pare sa fie la inceput criza, sa luati masuri cat se poate de radicale si sa comunicati beneficiarilor, adica publicului larg, adevarul si tot ceea ce este de spus, si in sens pozitiv, si in sens negativ", a transmis Ponta, prezent la aniversarea a 10 ani de activitate a Autoritatii, transmite MEDIAFAX.

Premierul a amintit ca Guvernul, Ministerul Agriculturii si ANSVSA au trecut impreuna, in ultimii ani, prin mai multe crize, dar a subliniat fapul ca "acolo unde exista alimente, unde exista productie, este imposibil sa nu ai si situatii de criza".

In opinia sa, a fost foarte bine ca s-a pornit de la principiul informarii corecte a opiniei publice atunci cand au aparut probleme in domeniul sanitar-veterinar si al sigurantei alimentare.

"Imediat ce apare o criza, un pericol, un semn de neincredere, toti producatorii romani sunt afectati in egala masura, piete importante se inchid intr-o zi si se redeschid dupa foarte multi ani si foarte multe eforturi, se pierd locuri de munca si investitii, asa incat, de activitatea ANSVSA depinde practic in mod direct si zi de zi o ramura importanta a economiei romanesti", a aratat prim-ministrul.

El si-a amintit ca, in 2004, facea parte din Guvernul care a decis infiintarea ANSVSA, punctand totodata ca la acel moment "era si un ministru la Agricultura foarte bun", cu referire la Ilie Sarbu, tatal sotiei sale.

Discursul premierului a fost precedat de cel al presedintele ANSVSA, Vladimir Manastireanu, care, in contextul prezentarii activitatii institutiei, a prezentat si un citat al lui Louis Pasteur: "Medicul uman salveaza omul, medicul veterinar salveaza omenirea". Acest fapt i-a oferit un prilej lui Ponta sa glumeasca la inceputul discursului sau : "Multumesc pentru invitatia de a participa de la acest eveniment. Nu in fiecare zi ai ocazia sa te intalnesti cu cei care salveaza omenirea. Dicolo de acest lucru, insa, chiar va multumesc pentru activitatea de zi cu zi. Cred ca ANSVSA este una din armatele importante ale tarii, la fel la nivel european, pentru ca cei pe care trebuie sa-i protejati sunt toti locuitorii acestei tari si ai acestui continuat".

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

La finalul participarii sale, prim-ministrul si-a cerut scuze ca trebuie sa plece si a spus, in gluma, ca, stiind "Romania salvata", el se duce sa se ocupe si de alte lucruri.

Presedintele ANSVSA i-a oferit lui Ponta o diploma de onoare, dar premierul i-a cerut permisiunea sa o transmita ministrului Agriculturii din 2004, Ilie Sarbu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.