Social 3 Iunie 2014 11:23
Trei angajate ale unei gradinite private din Constanta sunt acuzate ca ii bateau pe copii si ii amenintau, iar procurorii fac cercetari dupa ce au obtinut imagini in care se poate vedea cum copiii sunt palmuiti sau tarati, Inspectoratul Scolar spunand ca unitatea functiona fara autorizatii.

Abuzurile la care erau supusi copiii cu varste cuprinse intre 3 si 6 ani de la Centrul de Dezvoltare si Educatie "Micul Regat" din Constanta au fost descoperite tarziu de parinti, informeaza MEDIAFAX.

La un moment dat, vazandu-si copilul ca se intorcea speriat de la gradinita si avea noaptea cosmaruri, unul dintre parinti i-a montat intr-o jucarie de plus un aparat de inregistrare. Astfel, a putut auzi cum erau chinuiti micutii de catre ingrijitoare, care ii amenintau, ii loveau si bruscau.

Ulterior, parintii au intrat si in posesia unor imagini filmate de camerele de supraveghere ale centrului, in care se vede cum copiii sunt agresati de catre ingrijitoare. In mod normal, camerele de supraveghere ar fi trebuit sa functioneze numai pana la ora 12.00, dupa care, dupa ce micutii erau culcati, acestea erau oprite de catre unul dintre angajati. La sfarsitul anului trecut, acesta a lipsit insa cateva zile de la serviciu, iar camerele nu au mai fost oprite, filmand abuzurile la care erau supusi copiii.

In imagini se vede cum micutii sunt loviti, bruscati, tarati si amenintati, iar o fetita care a facut pe ea a fost obligata sa stea neschimbata. In multe dintre cadrele filmate se vede cum ingrijitoarele obisnuiau sa-i palmuiasca pe copii peste fata si peste cap. In plus, se pare ca pentru a-i culca pe copii ingrijitoarele obisnuiau sa le dea sa bea vin ca sa adoarma.

Parintii au facut plangere penala la Parchetul Tribunalului Constanta, pentru rele tratamente aplicate minorului si purtare abuziva, procurorii incepand cercetarile.

Procurorii precizeaza ca, fiind un caz in care sunt implicati minori, nu pot face publice date despre ancheta. Surse judiciare spun ca trei dintre angajatele centrului sunt cercetate in acest caz. Femeile ar avea si contractul de munca suspendat pe durata anchetei.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Constanta spun ca gradinita respectiva, care este privata, nu are autorizatie de functionare si nici acreditare.

Citeste si:
Educatoarele din grădinițe vor avea nevoie de studii superioare...
Educatoarele din grădinițe...

"Centrul nu este nici autorizat si nici acreditat. Ei erau obligati sa ceara un aviz de la Inspectoratul Scolar. Atat timp cat nu l-au cerut, nu au intrat in baza noastra de date, astfel ca nu-l putem verifica. Nu au cerut nici autorizare la ARACIP (Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Preuniversitar - n.r.). Ei puteau functiona cu aviz de la noi si cu autorizatia de la ARACIP; autorizatie provizorie si apoi trebuiau sa se acrediteze. (...) Parintii au incheiat contracte cu acest centru educational. Cadrele respective care lucrau acolo aveau contracte cu acest centru, nu au fost inregistrate la ISJ", a declarat, marti, corespondentului MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al ISJ Constanta, Cristina Ivan.

Taxele percepute parintilor care au copiii inscrisi ;a Centrul de Dezvoltare si Educatie "Micul Regat" din Constanta sunt cuprinse intre 550 de lei pe luna pentru programul 08.00 - 12.00 si 800 de lei pe luna la programul lung, 08.00 - 17.00.]

Citeste si:
Scene șocante în Buzău! Doi cai înhămaţi la căruţe sunt bătuți cu...
VIDEO Scene șocante în Buzău!...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.