Social 3 Iunie 2014 09:21
Politistii de la Crima Organizata desfasoara, marti dimineata, 25 de perchezitii in judetele Mehedinti, Timis si Gorj intr-un dosar de evaziune fiscala cu un prejudiciu de peste doua milioane de euro, printre suspecti aflandu-se si un primar din Mehedinti.

Potrivit unor surse din randul anchetatorilor, perchezitiile au loc la locuintele a cel putin 25 de persoane suspectate de evaziune fiscala, o parte dintre suspecti fiind din localitatea mehedinteana Strehaia, informeaza MEDIAFAX.

Conform surselor citate, mai multi romi de la Strehaia emiteau facturi false catre administratori ai unor firme, iar dupa ce facturile erau emise societatile le inregistrau in contabilitate pentru a-si diminua veniturile impozabile. Ulterior, banii erau returnati, mai putin comisionul celor care emiteau documentele. Prejudiciul creat in acest mod se ridica la peste doua milioane de euro.

Printre membrii gruparii specializate in evaziune fiscala se afla si primarul comunei mehedintene Prunisor, Nandi Covlea (PSD), la locuinta caruia au loc perchezitii, adauga sursele judiciare citate. De asemenea, au loc perchezitii si la Strehaia, dar si in localitati din judetele Timis si Gorj.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.