Social 28 Mai 2014 16:44
Dorel Visan va oferi, joi, publicului londonez un emotionant parcurs prin opera eminesciana, in deschiderea programului "Romanul s-a nascut poet" al Institutului Cultural Roman (ICR) din capitala Marii Britanii, acesta fiind acompaniat de violoncelistul George Pasca.

Astfel, "Poets to the Bone" va cuprinde o serie de spectacole de mici dimensiuni, dar de foarte buna calitate, avand ca protagonisti importante personalitati artistice.

Dorel Visan va oferi publicului un emotionant parcurs prin opera eminesciana, punctat de notele subtile ale violoncelului lui George Pasca, intr-o fascinanta combinatie de poezie, teatru si muzica.

Inspirat de traditia marilor recitaluri de poezie, dar cuprinzand si alte tipuri de spectacole de mici dimensiuni, "Poets to the Bone" isi propune transformarea sediului din Londra al ICR intr-un adevarat teatru care sa ofere publicului romanesc si britanic in aceeasi masura posibilitatea de a se bucura de spectacole de foarte buna calitate, avand ca protagonisti importante personalitati artistice. Pe parcursul anului 2014, ICR si-a propus sa invite in cadrul celui mai nou program al institutiei mari actori romani, precum Adela Marculescu, Ion Caramitru si Mihai Malaimare.

Recitalul maestrului Dorel Visan, intitulat "Eminescu: om, geniu si sfant", este, in acelasi timp, turul de forta al unui mare actor, dar si o incercare, izvorata din iubire, de a apropia publicul secolului al XXI-lea de creatia eminesciana, o trecere in revista a "starilor" si varstelor lui Eminescu, un monolog despre creatie, cunoastere si autocunoastere.

Dorel Visan este unul dintre cei mai cunoscuti si iubiti actori romani de teatru si film, dar si un poet sensibil, autor al mai multor volume de versuri si membru al Uniunii Scriitorilor din Romania (USR).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.