Social 28 Mai 2014 14:32
Adjunctul sefului Brigazii Rutiere a Capitalei, comisarul sef Florin Bracea, a fost numit functia de director al Directiei Rutiere din Politia Romana.

"Prin dispozitie a inspectorului general al Politiei Romane, cu data de 28 mai a.c., comisar-sef de politie Bracea Florin, adjunct al sefului Brigazii Rutiere din cadrul DGPMB, a fost imputernicit sa indeplineasca atributiile functiei de director al Directiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane", se arata intr-un comunicat de presa al IGPR, citat de MEDIAFAX.

Comisarul sef Lucian Dinita a fost eliberat din functia de director al Directiei Rutiere din Politia Romana in 30 aprilie, data de la care a preluat functia de adjunct al sefului Brigazii Rutiere din Politia Capitalei.

Dupa eliberarea din functie a lui Dinita, atributiile acestuia au fost preluate de adjunctii Costin Tatuc si Cristian Crai.

Dinita conducea Directia Rutiera a Politiei Romane din februarie 2009, anterior fiind sef de serviciu in aceeasi structura.

Surse din Politie declarau pentru MEDIAFAX, in 9 aprilie, ca Lucian Dinita si trei subalterni ai acestuia cu functii de conducere - Costin Tatuc, seful Politiei Autostrazi, Carol Varna si Paul Toma, tot de la Directia Rutiera - sunt cercetati prealabil, din dispozitia sefului Politiei Romane, Petre Toba, in contextul cazului ofiterului cercetat penal dupa ce a fost prins cu permis de conducere fals.

"Inspectorul general (Petre Toba - n.r.) a dispus declansarea procedurii de cercetare prealabila fata de patru ofiteri cu functii de conducere din cadrul Directiei Rutiere, in vederea stabilirii existentei sau inexistentei abaterilor disciplinare de: comportarea necorespunzatoare in serviciu, familie sau in societate, care aduce atingere onoarei, probitatii profesionale a politistului sau prestigiului institutiei, fata de un ofiter de politie, precum si a celei de neglijenta manifestata in indeplinirea indatoririlor de serviciu sau a dispozitiilor primite de la sefii ierarhici sau de la autoritatile anume abilitate de lege, fata de toti patru", a precizat atunci Politia Romana.

Citeste si:
Cine va fi noul șef al NATO? S-a vehiculat numele lui Iohannis
Cine va fi noul șef al NATO?...

Dosarul politistului de la Rutiera prins cu permis auto fals a fost preluat de Parchetul instantei supreme de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 5, din primele verificari reiesind ca Augustin Capilnas a condus fara carnet masini de serviciu, in perioada februarie 2012 - septembrie 2013.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.