Social 27 Mai 2014 18:33
Fostul sef al Biroului Vamal Ploiesti, Cornel-Ion Costea, a fost condamnat, de Curtea de Apel Bucuresti, la o pedeapsa de trei ani de inchisoare cu suspendare, pentru luare de mita si fals intelectual, dupa ce a fost prins in flagrant, in timp ce primea 10.000 de lei.

Instanta a mai decis ca fostul sef al Biroului Vamal Ploiesti sa aiba interdictia de a ocupa aceasta functie pe durata de cinci ani. Prin hotararea luata de CAB, Costea a fost achitat pentru infractiunea de conflict de interese si au fost anulate, totodata, doua documente vamale, redactate in 8 septembrie 2010, transmite MEDIAFAX.

Sentinta data in cazul lui Cornel Costea poate fi contestata cu apel.

Directorul Biroului Vamal Ploiesti a fost prins in flagrant delict, in 24 februarie 2011, in timp ce primea suma de 10.000 lei, prin intermediar, de la persoana care l-a denuntat la DNA.

Anchetatorii au stabilit ca, in perioada noiembrie - decembrie 2010 si ianuarie 2011, in calitate de director al Biroului Vamal Ploiesti, Costea a cerut diferite sume de bani de la un denuntator, patron a mai multor firme care desfasurau activitati de import - export din Turcia, primind de la acesta, prin intermediar, suma totala de aproximativ 40.000 - 50.000 de euro, in schimbul neprezentarii tirurilor la controlul fizic in vama Ploiesti.

De asemenea, el i-a mai cerut unui inspector vamal din subordinea sa sa accepte in mod nelegal preturile minimale mentionate de importatori in documentele vamale, fara sa solicite documente din care sa rezulte preturile exportatorilor, astfel ca obligatiile vamale ale importatorilor erau diminuate.

Potrivit DNA, in aceeasi perioada, in exercitarea atributiilor de serviciu, Cornel Costea a pretins diferite sume de bani pentru sine sau pentru alti lucratori vamali, ca mita, de la reprezentantul unor societati comerciale. Avand in vedere ca acesta din urma era un fost coleg de serviciu, Costea Cornel Ion a incalcat si legislatia privind conflictul de interese care interzice functionarilor publici orice interes in obtinerea de foloase direct de la persoanele cu care a fost anterior in raporturi de munca.

Cornel Costea a mai fost trimis in judecata, in iunie 2011, intr-un alt dosar, pentru instigare la fals intelectual si conflict de interese.

Citeste si:
Fulgy, condamnat la doi ani de închisoare. Familia lui este...
Fulgy, condamnat la doi ani...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.