Social 26 Mai 2014 17:22
Dragos Bocanaciu spune ca incepand de marti, angajatii TVR vor intra in greva japoneza, acestia protestand, printre altele, fata de decizia de reducere a timpului de lucru de la 8 la 6 ore.

"Oamenii, cand vor veni la serviciu, cei care vor simti nevoia sa fie alaturi de noi si sa se dovedeasca ingrijorati pentru locurile lor de munca, vor purta o banderola alba in semn de protest. Este singurul mod in care, potrivit legii, putem sa ne manifestam in momentul de fata nemultumirea fata de intentiile administratiei", a declarat, luni, Dragos Bocanaciu, citat de MEDIAFAX.

"Nu vrem sa se apeleze la acea decizie avizata favorabil de Comitetul Director, adica de reducere a timpului de lucru si automat a castigurilor salariale. Este o masura care probabil ca urmeaza sa fie discuta si, sa speram noi, respinsa in Consiliul de Administratie care este programat miercuri. Aceasta este principala solicitare, pentru ca o astfel de decizie nu poate fi luata decat dupa niste consultari cu sindicatul, potrivit legii. Aceste consultari inca nu au fost facute", a spus acesta.

Pe de alta parte, Bocanaciu a precizat pentru MEDIAFAX ca angajatii TVR solicita renuntarea "total, fara nicio exceptie" la contractele de colaborare, drepturi de autor, conventii civile si PFA-uri. "Pentru ca noi nu suntem ca alte institutii media ca sa apelam la aceste contracte de munca «mascate», cum le numesc eu, care sunt foarte des folosite in alte institutii de presa", a mai precizat acesta.

In acest context, presedintele SPUSTV a spus ca TVR are "atatia angajati de valoare", subliniind ca nu intelege de ce mai este nevoie de a pastra colaboratori. "Eu cred ca avem suficienti de multi oameni si capabili sa faca emisiuni, si sa mearga pe teren si sa faca reportaje, iar, daca tot discutam despre institutie in dificultate, intai si intai, ca manager, ma gandesc eu, in momentul in care ai de luat niste masuri, primele masuri pe care le iei este sa opresti hemoragia banilor in exterior si de-abia dupa aceea te indrepti in interior, spre reducerea cheltuielilor", a spus Dragos Bocanaciu.

Citeste si:
România își alege reprezentantul la Eurovision 2023, sâmbătă seară
România își alege...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.