Social 21 Mai 2014 12:34
O surpare masiva de teren s-a produs in zona exploatarii miniere din Lupeni, ducand la formarea unei gropi de cativa metri adancime in gospodaria unei familii.

O groapa adanca de cativa metri s-a format in gospodaria unei familii din zona Seci a localitatii hunedorene Lupeni, dupa ce in ultimele zile terenul s-a surpat, transmite MEDIAFAX.

Conducerea Primariei Lupeni spune insa ca asteapta ca reprezentantii Complexului Energetic Hunedoara sa stabileasca daca terenul le apartine sau este proprietatea persoanei care locuieste acolo.

"E felia lor (a celor de la CEH - n.r.). Acolo e felia intre campul exploatarii miniere Lupeni (Mina Lupeni - n.r.) si campul exploatarii miniere Paroseni. Acum sa vedem ce se intampla. Saptamana viitoare vin toti expertii si se uita", a declarat corespondentului MEDIAFAX viceprimarul municipiului Lupeni, Cornel Lungan.

In subteranul zonei in care a avut loc surparea exista galerii care apartin Minei Lupeni, terenul de la suprafata, pe care sunt construite case, fiind expropriat, in urma cu mai multi ani, dar nu in totalitate.

Reprezentantii Diviziei Miniere din cadrul Complexului Energetic Hunedoara spun ca surparea a aparut intr-un perimetru care apartine Minei Lupeni - adica in subteranul zonei sunt galerii, dar nu se stie daca terenul, la suprafata, a fost expropriat.

"Studiem decretele de expropriere sa vedem care este situatia terenului. La prima vedere, se pare ca este al omului, dar mai cautam (...) Am luat legatura cu omul si vom pregati un material pentru Consiliul de Administratie, sa-i dam bani omului", a declarat Gabriel Petrescu, directorul Diviziei Miniere.

Potrivit acestuia, terenul pe care a aparut surparea este in zona de exploatare a Minei Lupeni.

"Sunt 400 de metri pana jos (zona exploatabila - n.r.). Ar putea fi afectata exploatarea actuala", a explicat Petrescu.

Terenul nu s-a stabilizat, astfel ca pamantul continua sa se surpe. Alunecarea de teren a dus la formarea unei gropi de cativa metri adancime, in care au cazut copacii din livada familiei respective, dar si bucataria de vara.

Citeste si:
Victor Ponta: Pro România susține introducerea Venitului Minim Vital
Ponta: Pro România susține...

Drumul care duce spre vechea cariera din Lupeni ar putea si el sa fie afectat de alunecarea de teren, la fel si casele care se afla la cateva zeci de metri de groapa formata.

Reprezentantii Diviziei Miniere spun si ei ca asteapta ca terenul sa se stabilizeze pentru a putea gasi solutii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.