Social 20 Mai 2014 09:48
Procurorii si politistii fac, marti dimineata, 26 de perchezitii in Bucuresti, Sibiu, Dolj si Ilfov, printre care si la Spitalul Fundeni, fiind vizati 13 medici si farmacisti suspectati ca au emis retete false pentru bolnavii de cancer, prejudiciul fiind de 3,5 milioane de euro.

Perchezitiile au loc intr-un dosar penal in care se fac cercetari cu privire la comiterea infractiunilor de inselaciune, fals intelectual, fals material in inscrisuri oficiale, evaziune fsicala, spalare de bani, dare si luare de mita, in domeniul medicamentelor.

"Dosarul penal aflat in instrumentarea Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, vizeaza intocmirea de retete false in domeniile oncologic si hematologic care au fost decontate prin CASMB", se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Romane, citat de MEDIAFAX.

Anchetatorii fac marti, in acest dosar, 19 perchezitii in Bucuresti, cate trei in judete Sibiu si Ilfov, precum si una in Dolj, la locuintele unor persoane si la sediile unor persoane jurdice.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, ca sunt facute perchezitii si la Spitalul Fundeni si la lantul de farmacii Reteta. La farmacii sunt verificate peste o mie de retete decontate, in valoare de aproximativ 7,5 milioane de lei, si facturi fiscale. Reprezentantii acestora sunt suspectati ca ar fi efectuat achizitii fictive de la firme fantoma si fara a avea autorizatie de distributie de la Agentia Nationala a Medicamentului, fiind vorba despre medicamente in domeniul oncologic si hematologic.

Anchetatorii vor pune in executare 13 mandate de aducere, persoanele vizate urmand sa fie duse la sediul Politiei Capitalei, unde vor fi audiate de catre un colectiv de politisti si cinci procurori.

Potrivit unor surse judiciare, printre persoanele care vor fi audiate sunt si medici si farmacisti.

Prejudiciul estimat pana in prezent in aceasta cauza se ridica la 3.500.000 de euro, a precizat Politia Romana.

Citeste si:
Despre Cloud PACS: cum pot utiliza medicii această tehnologie în...
Despre Cloud PACS: cum pot...

Potrivit unor surse apropiate anchetei, la una dintre perchezitii, in locuinta unui medic a fost gasita suma de 100.000 de euro, 140.000 de dolari si 250.000 de lei, in timp ce la o farmacista au fost gasiti 100.000 de lei si peste 23.000 de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.