Social 17 Mai 2014 13:45
Ministrul Sanatatii Nicolae Banicioiu a declarat, vineri, la Suceava, ca este de acord cu acordarea unui spor de fidelitate pentru medicii care "isi dovedesc eficienta si raspund tuturor provocarilor", un astfel de stimulent fiind inclus in proiectul legii ce vizeaza cresterea veniturilor medicilor.

Banicioiu, care a vizitat Spitalul Judetean de Urgenta Suceava, declarat ca, in urma cererii Colegiului Medicilor din Romania, un grup de lucru format din reprezentanti ai Ministerului Sanatatii si ai CMR vor redacta un proiect de lege care sa includa marirea veniturilor medicilor.

"Este practic vorba de o modificare a statutului medicului ce presupune de la mariri de venituri, adica tot ceea ce au propus de-a lungul timpului, acum se iau in considerare. Dansii impreuna cu noi lucram la forma finala . Momentan este doar un draft in care se mai adauga si propuneri venite din partea managerilor de spitale, iar ca termen de finalizare am dat in vara acestui an", a spus Banicioiu.

El a precizat ca, inca de saptamana trecuta, s-a inceput lucrul la un proiect de lege si spera ca pana in iunie sa fie finalizat, iar in toamna sa intre in dezbaterea Parlamentului.

Intrebat daca prin includerea propunerilor avansate de Colegiul Medicilor in viitorul proiect de lege s-ar putea stopa exodul medicilor romani, Banicioiu a spus ca "ar putea fi aceasta o solutie".

"Dincolo de partea salariala sa stiti ca este foarte important si mediul in care medicii lucreaza. Un medic este mult mai multumit sa lucreze intr-o unitate sanitara unde are cu ce lucra", a spus Banicioiu.

El a mai afirmat ca medicul trebuie asezat acolo unde ii este locul in societatea romaneasca, aratand ca "nu toti medicii sunt rai, corupti sau cum apar de multe ori in presa nationala, ci sunt foarte multi medici buni".

"Daca nu erau buni, nu ii mai tineau prin Uniunea Europeana, ca au plecat vreo 10.000 de medici in ultimii ani si vad ca nu s-au intors, nu i-au trimis inapoi in Romania. E clar ca sunt apreciati. Asta poate e una din problemele noastre, ca nu stim sa ii apreciem cand ii avem in tara, ii apreciem cand ii avem prin Italia, prin Franta sau prin Germania", a mai spus ministrul Sanatatii.

Citeste si:
Ce venituri cresc în 2024: pensii, salarii profesori, primari și...
Ce venituri cresc în 2024:...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.