Social 13 Mai 2014 16:38
Asociatia Lupii Galbeni a dat in judecata Consiliul Local, care a achitat doar 1,7 milioane de euro din banii promisi, platile fiind sistate.

Asociatia "Lupii Galbeni", ONG prin intermediul caruia echipei de fotbal i s-a promis alocarea a trei milioane de euro de la bugetul municipiului Ploiesti pentru performantele competitionale obtinute de Petrolul, a dat in judecata Consiliul Local Ploiesti pe motiv ca autoritatile locale au achitat doar aproximativ 1,7 milioane de euro din suma promisa, in conditiile in care intre autoritatile locale si Asociatia "Lupii galbeni" exista un contract cu privire la alocarea banilor.

Procesul a fost deschis la Tribunalul Prahova, iar un prim termen in acest dosar nu a fost stabilit inca.

Contactat telefonic, primarul municipiului Ploiesti, Iulian Badescu, a declarat, marti, corespondentului MEDIAFAX ca cei aproximativ 1,3 milioane de euro care ar fi trebuit virati catre "Lupii Galbeni” nu au fost prevazuti in bugetul pe acest an si ca din acest motiv platile catre asociatie au incetat.

"Consiliul Local Ploiesti nu a aprobat in bugetul pe anul in curs alocarea acestei sume, urmand ca o eventuala alocare sa fie facuta la o rectificare, in situatia in care Consiliul Local va aproba acest lucru", a afirmat Iulian Badescu, citat de MEDIAFAX.

El a spus ca asociatia "Lupii Galbeni” nu are sanse sa castige procesul si sa oblige autoritatile locale sa aloce banii intrucat contractul nu prevede termene fixe de plata si nici penalitati de intarziere.

"Clauzele contractuale sunt de partea noastra. Contractul nu ne obliga nici ca termen, nici ca alocare", a precizat primarul Iulian Badescu.

In decembrie 2012, Consiliul Local Ploiesti a aprobat alocarea catorva milioane de euro de la bugetul local, suma finala variind in functie de performantele competitionale ale echipei Petrolul. Intrucat echipa a castigat Cupa Romaniei si s-a plasat pe un loc de top in Campionatul National, suma finala aprobata a fost de trei milioane de euro, bani care sa fie folositi, conform contractului, pentru salariile si premiile jucatorilor si ale staff-ului.

Citeste si:
Bugetul Sectorului 2 pe anul 2023 a fost respins de Consiliul...
Bugetul Sectorului 2 pe anul...

La inceputul acestui an, DNA a deschis o ancheta in acest caz, consilierii locali, dar si primarul Iulian Badescu fiind chemati pentru audieri in acest dosar, in care investigatia nu s-a finalizat inca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.