Social 13 Mai 2014 10:01
Finantatorul echipei Steaua Bucuresti, Gigi Becali, s-a intors marti dimineata, la Penitenciarul Poarta Alba, dupa permisia de 24 de ore, el declarand la intrarea in unitatea de detentie ca a fost acasa, si-a linistit familia ca este sanatos, nu este "chelios, batran sau slabit".

Becali a ajuns la Penitenciarul Poarta Alba in jurul orei 8.30, cu o jumatate de ora inainte de expirarea permisiei de 24 de ore, iar inainte de a intra in unitatea de detentie a facut declaratii presei.

El le-a spus jurnalistilor ca acum, dupa ce si-a linistit familia, care a vazut ca este bine, se intoarce linistit. Becali a precizat ca trebuia sa primeasca aceasta permisie de mult timp, pentru ca asa spune legea.

"Am fost acasa si mi-am linistit familia. M-au vazut fetele, sunt sanatos, nu sunt chelios, nu sun batran, nu sunt slabit. M-au vazut, tata e puternic, clar, la reverede! Am plecat dimineata, ne-am pupat, am venit si gata. De ce nu trebuia sa faca chestiunea asta dupa trei luni de puscarie. Era totul normal ... ca e legea. Bai, Becali, ia ia-ti doua zile acuma, tu, dupa trei luni, du-te acasa. Dupa sase luni, dupa inca doua luni, mai ia inca trei zile si cand se implinea anul, sa fie 30 de zile cum spune legea, ca asa e legea. Cat ti-am dat, ti-am dat doua, ti-am dat 17 pana acuma, mai dam si inca trei si mai dam si inca zece in luna mai, acuma, si faceam 30. Da' asa e legea, nu iau eu, nu cersesc eu, legea tarii mele mi-o da. Si nu mai chinuiai familia mea, nu mai chinuiai mama mea", a spus Gigi Becali, citat de MEDIAFAX.

Finantatorul Stelei a mai spus ca nu s-a plans de conditii grele din penitenciar, pentru ca el nu am avut conditii grele, dar a subliniat ca, potrivit legii, trebuia sa primeasca permise dupa trei luni de detentie.

Intrebat de ce nu mai poarta gulerul cervical, Becali a spus ca l-a dat jos cand a iesit din penitenciar, pentru ca nu a vrut sa apara in fata tarii ca un "Becali gaina", ci ca "un leu". El a precizat ca are hernie cervicala si nu poate sa spuna nimeni contrariul, iar pentru aceasta boala trebuie sa se opereze.

Becali a intrat in unitatea de detentie in jurul orei 8.45, permisia acestuia expirand la ora 09.00.

Permisia de 24 de ore i-a fost acordata lui Gigi Becali in urma deciziei luate in luna aprilie, de comisia de specialitate a penitenciarului. Becali a fost recompensat pentru buna purtare, dupa ce a participat la activitati si a respectat regulamentul, potrivit unor surse din ANP.

Citeste si:
Elena Udrea ar putea ieși din închisoare în luna septembrie
Elena Udrea ar putea ieși din...

Gigi Becali are de executat o pedeapsa de trei ani si jumatate de inchisoare, dupa ce a fost condamnat, in 20 mai 2013, la trei ani de inchisoare in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii si a primit ulterior un spor de sase luni, dupa alte doua condamnari, in dosarul "Valiza" si in cel al sechestrarii celor care i-au furat masina.

Becali a fost incarcerat la Penitenciarul Jilava pana in 29 octombrie 2013, cand a fost transferat la Penitenciarul Poarta Alba, dupa ce Administratia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia. Finantatorul FC Steaua executa pedeapsa in regim deschis.

El a depus, in timpul detentiei, cereri de permisie sau de invoire pentru a participa la unele evenimente in familie, precum si o solicitare de intrerupere a executarii pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i insa respinse.

Citeste si:
Ce probleme are DOC, după ce s-a întors de la Survivor România: „Nu...
Ce probleme are DOC, după ce...

Instanta a respins si cererea de intrerupere a pedepsei lui Becali pe motiv ca acesta ar avea nevoie de o interventie chirurgicala la coloana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.