Social 7 Mai 2014 18:36
MApN prin Romtehnica are in plan achizitionarea a 18 torpile usoare antisubmarin pentru suma totala de 16,5 milioane de euro, potrivit unui anunt de participare publicat miercuri pe SEAP.

Anuntul Romtehnica implica incheierea unui acord-cadru cu un singur agent economic pe o durata de 5 ani, valoarea estimata a contractului, al carui obiect este "capabilitati de lupta antisubmarin. torpila usoara submarin", fiind de 74,250 milioane de lei (16,5 milioane de euro) fara TVA.

Locul principal de livrare este Constanta, iar cantitatea maxima estimata pentru acordul-cadru este de 18 bucati. Candidatii care nu detin inca o autorizatie de securitate trebuie sa obtina una. Garantia de participare va fi depusa in etapa a II-a a procedurii doar de catre candidatii selectati si este de 1,485 milioane de lei (330.000 de euro). Ofertantii din categoria intreprinderi mici si mijlocii vor beneficia de o reducere cu 50% a garantiei de participare, scrie MEDIAFAX.

Candidatii trebuie sa fi executat, in ultimii 5 ani, livrari de produse similiare in valoare de cel putin 74,250 milioane de lei (16,5 milioane de euro). Candidatii straini care nu au sediul in Romania trebuie sa detina o certificare sau o acreditare acordata de un organism national ori international, recunoscut de o tara UE sau NATO.

In ceea ce priveste procedura de licitatie, aceasta va fi restransa, numarul minim preconizat fiind de 3, iar cel maxim de 7. Criteriul de atribuire este pretul cel mai scazut. Termenul limita pentru depunerea ofertelor sau a cererilor de participare este 2 iunie, iar termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 10 iunie.

Potrivit anuntului de pe SEAP, autoritatea contractanta este MApN-UM02550 Bucuresti prin Romtehnica, companie nationala din domeniul apararii. Romtehnica se afla in coordonarea Ministerului Apararii Nationale. Compania negociaza si semneaza, in numele Ministerului Apararii Nationale si al altor entitati guvernamentale din Romania, contracte de import, transfer de tehnologie, suport logistic, asistenta tehnica si instruire de personal.

Ministrul Apararii, Mircea Dusa, a declarat, la 14 ianuarie, ca una dintre fregatele Fortelor Navale si submarinul Delfinul vor intra, incepand din acest an, intr-un proces de modernizare, care insa nu va fi incheiat in 2014.

Citeste si:
Cu cât este plătit serviciul militar voluntar pentru românii între...
Cu cât este plătit serviciul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.