Social 6 Mai 2014 16:22
Sindicatul Lucratorilor Postali din Romania a anuntat, marti, ca vor fi organizate patru zile de proteste care urmaresc, in principal, demiterea conducerii institutiei si cresterea salariilor personalului cu 20 la suta.

Potrivit liderului Sindicatului Lucratorilor Postali din Romania, Matei Bratianu, prima zi de proteste a fost stabilita pentru miercuri, cand, incepand cu ora 11.00, angajatii vor picheta prefecturile din toata tara, iar in Bucuresti protestul va avea loc in fata sediului central al Postei Romane.

A doua zi de proteste va avea loc duminica, incepand cu ora 10.00, in Piata Victoriei din Bucuresti, unde, potrivit organizatorilor, urmeaza se se stranga in jur de 5.000 de oameni, transmite MEDIAFAX.

Marti, 13 mai, va fi greva japoneza in toata tara, iar doua zile mai tarziu oamenii vor iesi din nou in strada si vor picheta, de ora 10.00, sediile Oficiilor Judetene de Posta si sediul Postei Romane din Capitala.

Bratianu a anuntat ca, dupa cele patru zile de proteste, in perioada 12-16 mai va avea loc o "ampla campanie de informare a populatiei cu privire la motivele care au generat protestele postasilor", iar in cazul in care solicitarile sindicalistilor nu vor fi solutionate, liderii de sindicat, impreuna cu reprezentantii structurilor de conducere, vor intra in greva foamei.

Sindicalistii cer demiterea directorului general al Postei Romane, Ion Smeeianu, a directorului executiv Rosita Alexe si a oamenilor adusi de acestia. Totodata, sindicalistii solicita cresterea salariilor cu 20 la suta, plata orelor suplimentare, asigurarea de consumabile, achizitionarea de uniforme si genti postale, precum si angajarea de personal pe locurile vacante.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.