Social 4 Mai 2014 10:41
Judetele Mehedinti, Gorj si Caras-Severin vor fi duminica, intre orele 01.00 si 11.00, sub avertizare cod portocaliu de ploi torentiale si vijelii, iar alte 19 judete au fost atentionate cu cod galben, valabil de sambata seara pana luni dimineata.

Administratia Nationala de Meteorologie a actualizat avertizarea emisa anterior, atentionand ca duminica, intre orele 01 si 11.00, in judetele Mehedinti, Caras-Severin si Gorj va ploua torential si se vor cumula cantitati de apa de peste 50 - 60 de litri pe metru patrat.

Alte 19 judete - Dolj, Valcea, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau, Sibiu, Hunedoara, Timis, Alba si, partial, Arad, Bihor, Cluj, Salaj, Maramures, Bistrita-Nasaud, Suceava, Brasov si Vrancea - vor fi, de sambata, ora 22.00, pana luni, la ora 09.00, sub avertizare cod galben.

In judetele avertizate cu cod galben vor fi averse ce vor avea caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si izolat caderi de grindina, indeosebi in sud-vestul tarii si in zonele de deal si de munte.

Cantitatile de apa vor depasi 25 de litri pe metru patrat si pe arii restranse 50 de litri pe metru patrat, in noaptea de sambata spre duminica in Banat, Oltenia si nord-vestul Munteniei, iar in cursul zilei de duminica si in noaptea de duminica spre luni si in sud-vestul Transilvaniei, nordul Munteniei, precum si in zona Muntilor Apuseni si local a Carpatilor Orientali.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.