Ficatul si rinichii unui barbat din Covasna aflat in moarte cerebrala din cauza unei hemoragii a creierului au fost prelevate de Spitalul Clinic T. Mures.

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Targu Mures, pe parcursul noptii a fost realizata o prelevare de organe pentru transplant, de la un barbat in varsta de 48 de ani, din judetul Covasna, transmite MEDIAFAX.

Covasneanul a fost internat la Clinica Anestezie - Terapie Intensiva a spitalului muresean in 25 aprilie, insa marti a intrat in moarte cerebrala in urma unei hemoragii a creierului.

"Barbatul suferise in cursul zilei de 29 aprilie o hemoragie cerebrala, incompatibila cu supravietuirea, fapt ce a dus la moartea cerebrala a pacientului. Familia acestuia si-a dat acordul cu privire la donarea rinichilor si a ficatului, astfel ca alte trei vieti vor fi salvate prin bunavointa apartinatorilor. Rinichii au fost transportati imediat dupa prelevare de o echipa de medici specialisti la Cluj-Napoca, iar ficatul in Capitala, la Institutul Clinic Fundeni", se arata in comunicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.