Traficul rutier va fi supravegheat cu 400 de radare in perioada minivacantei de 1 Mai, iar autostrazile si DN1 vor fi monitorizate inclusiv cu un elicopter.

Purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog, a anuntat, miercuri, ca in perioada 1-4 mai vor fi mobilizati zilnic, din ordinul ministrului Gabriel Oprea, peste 25.000 de politisti, jandarmi, politisti de frontiera si pompieri.

Dispozitivul pentru asigurarea ordinii publice in aceasta perioada va fi organizat la fel ca in perioada de Pasti, cand infractionalitatea la nivel national a scazut cu 25 la suta fata de aceeasi perioada a anului trecut, a precizat Dajbog, citata de MEDIAFAX.

In perioada minivacantei de 1 Mai, pe strazi vor actiona in fiecare zi cate 10.000 de politisti, cu 4.000 de autospeciale, care vor avea ca prioritati supravegherea in statiunile de pe Valea Prahovei si de pe litoral, dar vor fi prezenti si in gari si in trenurile de calatori, pentru a preveni talhariile si furturile din bagaje sau din buzunare.

De asemenea, pentru fluidizarea circulatiei si prevenirea accidentelor vor fi scosi in strada in fiecare zi cate 1.600 de politisti rutieri, care vor supraveghea in special drumurile nationale, mai ales zonele cu risc ridicat de accidente.

In trafic vor fi 400 de radare, cu care va fi supravegheat traficul, iar autostrazile si DN1 vor fi monitorizate si cu un elicopter al Inspectoratului General de Aviatie.

Pe langa politisti, vor fi mobilizati si 6.000 de jandarmi, in orasele mari, in statiunile montane si pe litoral, unde se asteapta un numar mare de turisti.

La frontiera vor lucra in fiecare zi cate 3.000 de politisti, in conditiile in care se asteapta o aglomerare a traficului, atat pe sensul de intrare, cat si pe cel de iesire din tara.

Pentru prevenirea situatiilor de urgenta vor fi la serviciu cate 2.800 de pompieri zilnic, pregatiti sa intervina in orice moment cu aproximativ 600 de autospeciale.

Citeste si:
Ziua Muncii. Semnificația și obiceiuri pentru cea mai harnică zi...
Ziua Muncii. Semnificația și...

In ce priveste interventia medicala de urgenta, in perioada minivacantei de 1 Mai vor fi disponibile permanent, la nivel national, aproape 300 de echipaje SMURD si 745 de echipaje de ambulanta, care vor fi coordonate de la nivelul Departamentului pentru Situatii de Urgenta din MAI.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.