Opt barbati din Tulcea au fost trimisi in judecata de procurorii DIICOT, fiind acuzati de trafic de droguri de mare risc.

Potrivit Politiei Judetene Tulcea, cei opt tineri, cu varste cuprinse intre 21 de ani si 36 de ani, au constituit in perioada 2013 - 2014 o grupare infractionala ce avea ca scop aprovizionarea cu etnobotanice a consumatorilor din municipiul Tulcea.

La sfarsitul lunii martie, politisti ai Brigazilor de Combatere a Criminalitatii Organizate Tulcea si Constanta, sub coordonarea unui procuror DIICOT, au facut zece perchezitii domiciliare la membrii gruparii infractionale, fiind descoperite peste o mie de plicuri cu pulberi si fragmente vegetale, 266 de role pentru confectionarea artizanala a tigaretelor, doua cantare electronice si doua aparate de maruntit.

"Toate substantele pulverulente sau de natura vegetala, precum si instrumentarul folosit la portionarea, consumul sau cantarirea drogurilor au fost supuse expertizei, concluzionandu-se ca fac parte sau poarta urme ale drogurilor de risc, de mare risc sau substantelor noi cu proprietati psihoactive", se arata intr-un comunicat al Politiei Judetene Tulcea, citat de MEDIAFAX.

De asemenea, anchetatorii au ridicat in vederea continuarii cercetarilor 15 telefoane mobile, 15 suporturi de stocare a datelor, 16 cartele SIM, o tableta, noua laptop-uri, o unitate centrala de calculator, sapte hard-disk-uri, dar si 20.270 de lei si 300 de euro.

Saptamana aceasta politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Tulcea si procurorul de caz din cadrul DIICOT Tulcea au finalizat cercetarile in acest dosar si au dispus trimiterea in judecata a celor opt tineri, sase dintre ei in stare de arest preventiv, sub acuzatiile de constituire ori aderare la un grup infractional organizat, trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc si efectuarea, fara drept, de operatiuni cu produse, stiind ca acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.