Masura arestului la domiciliu a fost dispusa, in ultima saptamana, fata de 17 persoane, intre care presedintele suspendat al Camerei de Comert Mihail Vlasov.

In perioada 18 - 25 aprilie, la nivel national, au fost dispuse, fata de 129 de persoane, masuri preventive de supraveghere judiciara, ce presupun obligatii in sarcina celor fata de care sunt decise, se arata intr-un comunicat remis, duminica, de Inspectoratul General al Politiei Romane, citat de MEDIAFAX.

In cazul a 17 persoane a fost dispusa masura arestului la domiciliu, fata de alte 111, cea a controlului judiciar, iar in alt caz, masura controlului judiciar pe cautiune.

Printre cei arestati la domiciliu in ultima saptamana se numara si Mihail Vlasov, in cazul caruia instanta suprema a decis, in 24 aprilie, aceasta masura preventiva, in locul arestarii.

IGPR precizeaza ca Politia verifica, periodic, modul in care persoanele aflate sub masuri preventive isi respecta obligatiile, iar in cazul incalcarii acestora, sesizeaza instanta competenta. Aproximativ 500 de politisti isi desfasoara, la nivel national, activitatea in cadrul structurilor de supraveghere judiciara.

Tot in ultima saptamana, la nivel national au fost inregistrate 12 inlocuiri ale masurilor preventive de supraveghere dispuse initial cu alte masuri. Astfel, masura controlului judiciar dispusa initial a fost inlocuita, in 10 cazuri, cu masura condamnarii cu executare, intr-un caz, cu masura condamnarii cu suspendare, iar un caz de arest la domiciliu a fost inlocuit cu masura arestarii preventive, pentru incalcarea obligatiilor pe care persoana in cauza le avea pe durata arestului la domiciliu, mai precizeaza IGPR.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.