Meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru 11 judete, unde de miercuri seara pana joi seara vor fi averse, descarcari electrice si izolat grindina, iar vantul va avea intensificari cu viteze ce vor depasi la rafala 50-60 de kilometri pe ora.

Avertizarea a fost emisa pentru judetele Vrancea, Buzau, Prahova, Dambovita, Arges, Valcea, Gorj, Dolj, Mehedinti, Hunedoara si Caras-Severin. Potrivit avertizarii emise de Administratia Nationala de Meteorologie, de miercuri, ora 20.00, si pana joi, la ora 23.00, vremea va fi instabila in cea mai mare parte a tarii si vor fi averse, descarcari electrice si izolat grindina, transmite MEDIAFAX.

Cantitatile de apa vor depasi 25-30 de litri pe metru patrat in Oltenia, jumatatea estica a Banatului, nordul Munteniei si sudul Moldovei, iar in judetele Mehedinti, Gorj, Dolj si Caras-Severin se vor depasi izolat 50 de litri pe metru patrat.

Vantul va avea intensificari in regiunile sudice, cu viteze ce vor depasi la rafala 50-60 de kilometri pe ora si temporar in restul teritoriului, in principal in timpul averselor.

In judetele din jumatatea sudica a Munteniei, precum si in Olt vor fi manifestari de instabilitate atmosferica si se vor acumula cantitati de apa cuprinse, in general, intre 15 si 20 de litri pe metru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.