In jur de 65 de persoane din Teleorman sunt inca evacuate din locuinte, iar 14 localitati din judet sunt afectate de inundatii marti, viiturile afectand zeci de kilometri de drum, poduri si podete, dar si sedii ale unor agenti economici, respectiv o moara, un magazin si un bar.

Potrivit informatiilor oferite, marti, de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Teleorman, 14 localitati sunt afectate, marti dimineata, de inundatii, infomeaza MEDIAFAX.

Printre localitatile afectate se numara municipiul Alexandria, unde apa a intrat in 33 de anexe gospodaresti, iar viiturile au afectat un pod.

De asemenea, sunt afectate de inundatii comunele Tatarastii de Sus, Tatarastii de Jos, Necsesti, Ciolanesti, Beuca, Didesti, Balaci, Virtoape, Dobrotesti, Silistea Gumesti, Storobaneasa, Frumoasa si Calinesti.

Un numar de 27 de sate din cele 13 comune au fost inundate in urma revarsarii raurilor Teleorman, Vedea, Burdea, Tecuci, Cainelui si a afluentilor acestora.

Cel mai nou bilant dat publicitatii de ISU Teleorman arata ca, marti, sunt inundate 168 de case, 360 de curti, 679 de anexe gospodaresti, o moara, un magazin, un bar si sunt colmatate 744 de fantani.

Viiturile au afectat 29 de podete, doua poduri, aproape 40 de kilometri de drumuri comunale, doi kilometri de drum forestier si zece kilometri de drumuri judetene.

Marti dimineata, 65 de persoane sunt in continuare evacuate din case, cele mai multe din comunele Ciolanesti si Silistea Gumesti.

Apele au inundat, de asemenea, 1.103 hectare de teren arabil, 739 hectare de pasuni si fanete si 217 hectare de padure.

Aproape 800 de animale sunt evacuate din gospodariile afectate de viituri.

Militarii de la ISU Teleorman sunt sprijiniti in actiunile lor de zeci de ofiteri si subofiteri de la Olt si Arges, dar si de jandarmi si politisti.

Premierul Victor Ponta si vicepremierul Liviu Dragnea au ajuns marti dimineata in localitatea Beiu, judetul Teleorman, unde au vizitat mai multe zone inundate si au discutat cu oamenii.

Localnicii din statul Beiu (Teleorman) i-au reclamat premierului Victor Ponta, venit sa vada pagubele produse de inundatii, ca autoritatile nu i-au informat ca viitura se indreapta spre casele lor si ca locuintele le sunt afectate si de faptul ca traficul de masini grele a fost deviat spre sat.

Citeste si:
VIDEO Inundații la metroul în Paris, după ce a plouat torențial o oră
VIDEO Inundații la metroul și...

Premierul Ponta si vicepremierul Dragnea au anuntat ca Guvernul va aloca 15 milioane lei pentru construirea unui dig si pentru alte lucrari hidrotehnice de sistematizare a raurilor Vedea si Teleormanul, proiectul urmand sa fie finalizat pana la sfarsitul lunii august.

"Solutia tehnica mi-a fost explicata de catre directorul general de la Apele Romane, o sa alocam in prima sedinta banii necesari pentru lucrarile de sistematizare si anul acesta sper sa fie gata lucrarile, in asa fel incat tot ce reparam si isi repara oamenii macar sa stie ca repara pentru mult timp. Asta e solutia, o sa dam banii si o sa vin sa vad ca banii se folosesc exact la ceea ce am spus. In august vin aici sa vedem", a afirmat Ponta.

Seful Guvernului a asigurat ca vor fi alocate si materiale de constructie pentru repararea caselor inundate.

El le-a multumit jandarmilor, politistilor si pompierilor pentru ajutorul acordat oamenilor ale caror case au fost inundate.

Citeste si:
Accident grav în Teleorman: două autobuze, spulberate de un TIR...
Accident grav în Teleorman:...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.