Mai mult de 50.000 de romani sunt asteptati la mare de 1 Mai, cele mai cautate statiuni fiind Mamaia si Vama Veche, potrivit autoritatilor din turism si patronatelor.

"Deja, 80% din locurile de cazare din statiunea Mamaia au fost contractate pentru minivacanta de 1 Mai. Litoralul este gata pentru a primi turisti si toate hotelurile, cu exceptia celor care sunt in constructie, vor fi deschise pe data de 1 Mai", a declarat agentiei MEDIAFAX Mirela Matichescu, vicepresedintele Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT), citat de MEDIAFAX.

Nicolae Bucovala, presedintele patronatului Mamaia, afirma ca pana la sfarsitul lunii, toate cele 25.000 de locuri de cazare disponibile in Mamaia vor fi ocupate.

Reprezentantii patronatelor si ai autoritatilor estimeaza, dupa evolutia rezervarilor, ca vor ajunge la mare de 1 Mai peste 50.000 de turisti, dintre care cei mai multi vor veni in Mamaia, Vama Veche si Costinesti.

Matichescu crede ca numarul mare de turisti este influentat si de decizia Guvernului de a acorda zi libera pentru bugetari vineri, 2 mai, astfel incat, cumulate cu weekend-ul, acestia sa aiba patru zile libere.

"Pe litoral sunt aproape 140.000 de locuri de cazare si toate unitatile vor fi deschise la 1 Mai, asa cum sunt obligate prin lege. Se vor deschide si hoteluri noi si se reabiliteaza, extind si modernizeaza unele vechi. In acest moment, proiectele hoteliere la care se lucreaza in Mamaia depasesc 70 de milioane de euro", a spus Bucovala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.