Hidrologii au prelungit pana duminica seara atentionarea cod galben pentru rauri din 13 judete, unde se pot produce cresteri de debite si de niveluri, care ar putea duce la depasirea cotelor de atentie.

Noua avertizare cod galben emisa de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor intra in vigoare vineri, la ora 14.00 si este valabila pana duminica, la ora 18.00, transmite MEDIAFAX.

Avertizarea a fost emisa pentru rauri din bazinele hidrografice Caras, Nera, Cerna (judetul Caras-Severin), Drincea (Mehedinti), Desnatui (Dolj), Jiu - sector aval Sadu (Gorj si Dolj) si pe unii afluenti din bazinul mijlociu si inferior (Gorj, Dolj si Mehedinti), pe Lotru, Oltet si pe unii afluenti ai Oltului inferior (Gorj, Olt, Valcea si Dolj), pe raurile din bazinul Vedea si pe Calmatui (Olt si Teleorman), pe raurile din bazinele superioare ale Argesului si Dambovitei (judetele Arges si Dambovita), pe Neajlov si Sabar (Teleorman, Dambovita, Giurgiu si Ilfov), pe raul Prahova si pe unii afluenti (judetul Prahova) si pe afluentii Buzaului mijlociu si inferior (judetul Buzau).

Aceste fenomene se pot produce si pe afluenti de grad inferior ai raurilor vizate, precum si pe cursurile de apa necadastrate.

Hidrologii au precizat ca, izolat, incepand de vineri, ora 16.00 si pana sambata, la ora 20.00, se pot produce cresteri importante de debite, care ar putea sa duca la atingerea cotelor de atentie, si pe alte rauri mici din bazinul hidrografic Siret, ca efect cumulat al precipitatiilor prognozate si cedarii de apa din stratul de zapada.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.