Alexandru Mazare , senatorul PSD, s-a prezentat, joi, la DNA, fiind citat pentru a-i fi prezentate invinuirile in dosarul in care este cercetat si fratele lui.

Alexandru Mazare nu a facut declaratii la intrarea in sediul Directiei Nationale Anticoruptie, unde a ajuns in jurul orei 09.45.

In urma cu o zi a fost la DNA si fratele senatorului, primarul Constantei, Radu Mazare, pentru a da declaratii in dosarul in care este acuzat ca ar fi luat mita 175.000 de euro de la omul de afaceri Avraham Morgenstern, pentru a-l ajuta sa castige contractul pentru construirea locuintelor sociale din campusul "Henri Coanda".

Mazare a declarat, la iesirea de la DNA, ca procurorii au extins ancheta in dosarul de coruptie si l-au pus sub acuzare si pentru fals, in legatura cu declaratiile sale de avere si imprumutul facut, cu mult timp in urma, cetateanului de origine greaca.

Potrivit DNA, Radu Mazare nu trecut in declaratiile de avere din 2012 contul personal deschis la banca din Israel in care a primit, in septembrie 2011, cei 95.000 de euro de la Elan Schwartzenberg, astfel ca procurorii au extins ancheta in cazul edilului, pentru fals in declaratii.

"Din ordonanta privind efectuarea in continuare a urmaririi penale, intocmita de procurori a rezultat ca exista date si indicii temeinice potrivit carora in declaratiile de avere formulate in datele de 11 mai 2012 si 29 iunie 2012, de catre Mazare Radu Stefan, nu este trecut contul personal deschis la o unitate bancara din Israel", a aratat DNA, intr-un comunicat de presa.

In acest cont, spun anchetatorii, a fost virata de catre o societate comerciala, la 13 septembrie 2011, suma de 95.000 de euro.

Astfel, arata DNA, "aceasta informatie nu apare nici la rubrica IV – 1, respectiv active financiare - conturi si depozite bancare, fonduri de investitii, forme echivalente de economisire si investire, inclusiv cardurile de credit, daca valoarea insumata a tuturor acestora depaseste 5.000 de euro".

Citeste si:
Pas important în dosarul Visa Waiver, prin care românii ar putea să...
Pas important în dosarul Visa...

De asemenea, noteaza procurorii, nu apare nici transferul facut de firma respectiva in contul personal al lui Radu Mazare, la rubrica VII - venituri ale declarantului si ale membrilor sai de familie, realizate in ultimul an fiscal incheiat.

Primarul Radu Mazare spunea marti, la sediul Politiei Judetene Constanta, ca vineri va fi la instanta suprema pentru a afla daca ramane sau nu in libertate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.