Fostul sef al Autoritatii de Supraveghere Financiara, Dan Radu Rusanu, va fi cercetat in continuare in stare de arest, Curtea de Apel Bucuresti respingand joi cererea acestuia de inlocuire a masurii preventive.

Decizia luata de CAB nu este definitiva si va putea fi contestata la instanta suprema.

Dan Radu Rusanu este arestat din 4 martie, in dosarul "Carpatica", fiind acuzat de constituire a unui grup infractional organizat, complicitate la abuz in serviciu, favorizare a infractorului si influentare a declaratiilor. Rusanu este suspectat ca a intocmit si a avizat proiectul OUG privind ASF si ar fi acceptat "protejarea frauduloasa" a intereselor SC Carpatica. Acesta a demisionat de la conducerea ASF dupa ce a fost retinut de procurori, transmite MEDIAFAX.

Omul de afaceri Ilie Carabulea, care controleaza grupul Carpatica, si Marian Mirzac, fostul director general al Carpatica Asig din Sibiu, sunt arestati si ei in acelasi dosar, din 29 ianuarie. Acestia sunt acuzati ca, in mod fraudulos, in perioada mai - decembrie 2013, au reusit sa tergiverseze si sa influenteze rezultatele unor controale dispuse de ASF fata de societatea de asigurari.

In aceeasi cauza, Laura Chitoiu, sotia fostului ministru de Finante Daniel Chitoiu, este urmarita penal pentru abuz contra intereselor publice, in calitate de director al Directiei Avizari din cadrul Autoritatii pentru Supraveghere Financiara. Laura Chitoiu s-a autosuspendat din functia de director al Directiei Avizari din cadrul ASF.

In dosarul "Carpatica" mai sunt urmariti penal Radu Mustatea, membru in CA al Carpatica Asig si presedintele Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din Romania, si Ovidiu Ioan Cezar Giurgea, functionar la Autoritatea de Supraveghere Financiara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.