Social 9 Aprilie 2014 17:41
Presedintele suspendat al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Mihail Vlasov, acuzat de trafic de influenta, a fost trimis in judecata in dosarul in care a fost prins in flagrant primind 200.000 de euro de la omul de afaceri Gheza Iosif Petroczki.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de Combatere a Coruptiei au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a inculpatului Mihail Vlasov, avocat in cadrul Baroului Iasi, presedintele (suspendat - n.r.) Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, in sarcina caruia s-a retinut savarsirea infractiunii de trafic de influenta, informeaza DNA.

Potrivit rechizitoriului, la 13 martie, Vlasov, in calitate de presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei si arbitru in cadrul Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei, a pretins de la un martor denuntator suma de 1.000.000 euro, din care a primit 200.000 euro, la 18 martie 2014, transmite MEDIAFAX.

In schimbul acestor bani, sustin anchetatorii, Vlasov i-a promis denuntatorului ca-si va folosi influenta pe care a lasat sa se creada ca o are asupra arbitrilor din cadrul Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa CCIR investiti cu solutionarea unui dosar in care denuntatorul are calitatea de parat-reclamant si ca ii va determina pe acestia sa pronunte o hotarare arbitrala favorabila denuntatorului.

Mihail Vlasov a fost prins in flagrant in 18 martie, cand asupra lui au fost gasiti 200.000 euro.

El se afla in arest preventiv din 19 martie.

Presedintele suspendat al CCIR a fost denuntat la DNA de omul de afaceri Gheza Iosif Petroczki, de la care ar fi cerut un milion de euro, iar in 18 martie a fost prins in flagrant, intr-un restaurant din Bucuresti, dupa ce ar fi primit de la acesta 200.000 de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.