Social 8 Aprilie 2014 17:07
Doua echipe romanesti care au participat la cea de-a XII-a editie a Olimpiadei de Stiinte a Uniunii Europene (EUSO) au obtinut medalii de aur.

Cei sase olimpici medaliati cu aur sunt: Robert Iulian Raveanu si Tudor Costel Cretu - Fizica, ambii elevi la Liceul International de Informatica din Bucuresti, George Claudiu Savulescu (Liceul International de Informatica din Bucuresti) si Andrei Iliescu (Colegiul National "Ienachita Vacarescu" din Targoviste) - Chimie, respectiv Alexandru Zanca (Colegiul National "Mihai Viteazul" din Ploiesti) si Bogdan Ionut Sisca Jippa (Colegiul National "Mihai Viteazul" din Bucuresti) - Biologie.

Olimpiada de Stiinte a Uniunii Europene s-a desfasurat la Atena, in perioada 30 martie - 6 aprilie, si a reunit 50 de echipe din 25 de state membre ale UE, scrie mediafax.

Conform regulamentului, o tara poate inscrie doua echipe alcatuite din cate trei elevi care sustin doua probe practice de cate patru ore fiecare, la trei discipline: Biologie, Chimie si Fizica, punctele de la fiecare experiment cumulandu-se pentru echipa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.