Social 8 Aprilie 2014 09:14
Procurorii DNA fac, marti, perchezitii la Primaria Constanta si la locuinta primarului Radu Mazare, intr-un dosar in care sunt vizate fapte de coruptie, potrivit unor surse judiciare.

Sursele citate au precizat ca perchezitiile au loc doar la cele doua adrese, respectiv la sediul Primariei Constanta si locuinta lui Radu Mazare din Mamaia, aflata pe malul lacului Siutghiol.

Primarul Constantei, Radu Mazare, spunea, in 24 martie, ca Directia Nationala Anticoruptie (DNA) il vizeaza intr-o noua ancheta, privind modul in care a fost construit cartierul de locuinte sociale din oras, procurorii solicitand primariei mai multe documente legate de aceasta investitie, in valoare totala de sapte milioane euro.

"O sa va arat astazi cum se face justitia independenta si impartiala in republica lui Basescu. Am aici adresa primita de la DNA pe numele Regiei Consiliului Local care s-a ocupat de constructia acestui cartier Henri Coanda si in care ni se cere de la DNA Bucuresti, in urma solutionarii dosarului, alt dosar am, sa trimitem pana la25 martie contractul de achizitie, precum si toate documentele aferente procedurii de achizitie publica referitoare la acest contract, al cartierului de amarati Henri Coanda", declara atunci Radu Mazare, intr-o conferinta de presa sustinuta in cartierul social, citat de MEDIAFAX.

El a sustinut ca a construit cel mai ieftin din Romania, dar cu toate acestea procurorii DNA il verifica tot pe el.

"In Constanta, am construit cel mai ieftin din Romania si vreau sa contruiesc in continuare, sa terminam cu toti oamenii care sunt pe strada, DNA-ul lui Basescu ma controleaza si ma acuza pe mine, iar cu Videanu, care a cumparat de zece ori mai scump, nu are absolut nicio treaba. Asta-i justitie impartiala. Eu vreau sa-i intreb asa pe procurorii astia: «Pai, ba, oamenilor, de unde credeati ca imi mai pun eu comision si mai si fur la 270 de euro pe metrul patrat, cu cat am construit aici?». E normal asa ceva, ce se intampla in tara asta? In loc ca Basescu sa-i cheme si sa ia model si sa construiasca in toata Romania cum am construit eu aici, ca sa nu mai fie oameni care dorm pe strada, ei vin sa ma ancheteze. Asta-i tara. Aici sunt toate documentele care pleaca astazi catre DNA sa le verifice", a mai spus Radu Mazare, care a precizat ca deocamdata nu a fost audiat in acest dosar.

Citeste si:
O constanțeancă, reținută de polițiști după ce și-a incendiat...
O constanțeancă, reținută de...

Intrebat daca mai stie in cate dosare este cercetat de DNA, Mazare a spus ca nu poate sa le tina numarul.

"Nu stiu cate dosare am, ca nu mai pot sa le tin numarul. Sunt precum calugarii budisti. Calugarii budisti nu sunt calugari ca ai nostri pe toata viata. Ei vin, isi pun roba portocalie si stau calugari cat vor, dupa care ies in civilie. Asa sunt si dosarele mele: apar, dispar, se deschid, se inchid, nu mai pot sa le tin numarul", a adaugat Mazare.

Primarul municipiului Constanta spunea, in 1 aprilie, ca ca dosarele penale care il vizeaza i se trag de la marii operatori din port, "milionarii" care platesc foarte putin pe terenuri si care aproape toti "au legaturi cu fosta sau actuala securitate".

"Ieri am avut o revelatie si mi-am dat seama de unde aceasta frenezie a procurorilor pe capul nostru, la Constanta. De la Port, de acolo ni se trage, pentru ca operatorii din port, cei mari, milionarii din port, platesc foarte putin statului roman pe terenuri, platesc chiriile de acum 20 de ani, platesc 0,02 dolari pe metru patrat. Portul, cand scoate la licitatie acum, scoate la licitatie cu de 10 ori mai mult. Toti acesti operatori sunt persoane private, care au privatizat niste foste societati ale statului si care aproape toti au legaturi cu fosta sau actuala securitate", declara Radu Mazare.

Citeste si:
Dosar de corupție în vămi. Polițiști de frontieră, suspecți că au...
Dosar de corupție în vămi....

Primarul Constantei a dat in acest sens ca exemplu societatea Chimpex, "care face tot traficul de minereu din Romania pentru Sidex".

"A fost privatizata in 1997 si a fost cumparata de Grupul International Bali, al carui reprezentant in Romania era generalul Stanculescu si generalul Dan Dragoi. Baiatul generalului Dan Dragoi este fostul ministru de Finante Bogdan Dragoi, actualul consilier al lui Basescu. Si pot sa va mai dau exemple de asemenea societati cate vreti. Spre exemplu, cel cu platforma de foraj si cu toate discutiile, prietenul lui Basescu, unde a fost sa-l viziteze pe platforma, care a luat un credit mare acum de la CEC, pentru o noua platforma, un alt operator din port, cu relatii sus-puse, in randul serviciilor si al presedintelui”, a mai spus primarul Constantei.

Radu Mazare a precizat ca principala temere a operatorilor portuari este ca actiunile portului se vor desface si vor fi scoase la bursa.

Citeste si:
Percheziții la Institutul Marius Nasta din București: suspiciuni de...
Percheziții la Institutul...

"Ei sunt speriati, in primul rand, de privati, care vor avea 34 la suta, care vor pune problema profitului si a chiriilor infime pe care le platesc acesti milionari din port, de 20 de ani, statului roman", a adaugat Radu Mazare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.