Social 7 Aprilie 2014 15:41
Un copil de un an a fost gasit de politistii de frontiera de la Bors, judetul Bihor, in geanta bunicii sale, cetatean bulgar.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, luni, de Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Oradea, la Punctul de Trecere a Frontierei Bors, din judetul Bihor, s-a prezentat, duminica, in jurul orei 17.00, pentru a iesi din tara, o femeie - cetatean bulgar - pasagera intr-un microbuz inmatriculat in Bulgaria.

In timpul controlului, politistii de frontiera bihoreni au gasit un baietel ascuns in bagajul de mana al femeii.

Din primele cercetari s-a stabilit ca femeia este cetatean bulgar si are 32 de ani, iar copilul, in varsta de un an, este tot cetatean bulgar.

Femeia care l-a ascuns a spus ca este bunica acestuia si si-a motivat gestul sau prin faptul ca dorea sa il duca pe copil in Polonia, la mama lui, insa documentele legale de calatorie ale copilului expirasera in urma cu aproximativ doua luni. Femeia le-a declarat politistilor ca a intrat legal in Romania cu copilul, la o data anterioara expirarii documentului, si acum au decis sa plece spre Polonia, unde urma sa ii actualizeze actele.

Politistii de frontiera i-au intocmit femeii actele premergatoare inceperii urmaririi penale pentru trafic de migranti.

Copilul a fost predat unui centru al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bihor pana va fi incredintat parintilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.