Social 6 Aprilie 2014 12:58
Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat, ca "viziunea" sa despre ingrijirea batranilor este ca aceasta sa se faca, in proportie majoritara, la domiciliu, si nu in centre, iar rudele care au grija de varstnici sa fie platite pentru asta.

Potrivit ministrului, acest lucru ar insemna externalizarea serviciilor de ingrijre a batranilor, respectiv "implicarea mai activa a ceea ce inseamna societate civila", scrie MEDIAFAX.

"Vorbim despre linii de ingrijire a persoanelor varstnice, care ar trebui sa se axeze mai mult pe ingrijire la domiciliu. Viziunea mea este sa mergem mai mult pe ingrijre la domiciliu. Sunt o serie de programe, pe care le-am gasit prin fonduri europene, de sprijinire a tuturor intreprinzatorilor, ca sa putem sa finantam acesti angajatori", a mai spus Rovana Plumb, la Pro TV.

In acelasi context, ministrul Muncii a spus ca persoanele care ingrijesc rude varstnice trebuie sa primeasca sprijin financiar, la fel cum se intampla in cazul celor care iau in ingrijire copii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.