Social 5 Aprilie 2014 15:55
Impingatorul care transporta sase barje cu minereu de fier catre Austria si care a luat foc vineri noapte pe Canalul Dunare - Marea Neagra s-a scufundat sambata, ca urmare a operatiunilor de stingere a incendiului, care a reizbucnit din cauza vantului puternic.

Directorul Companiei Nationale Administratia Canalelor Navigabile, Daniel Georgescu, a declarat, sambata, ca, in cursul diminetii, dupa ce operatiunile de stingere a incendiului izbucnit vineri noapte la bordul impigatorului sub pavilion unguresc au fost finalizate, a inceput sa bata un vant puternic, iar flacarile au reiizbucnit.

Astfel, pentru stingerea focului au intervenit atat pompieri militari de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Dobrogea, precum si o nava pompier a Administratiei Canalelor Navigabile. Ca urmare a interventiei de lichidare a incendiului, impingatorul, care fusese tras la mal, s-a ingreunat si s-a scufundat, transmite MEDIAFAX.

Cei sapte marinari aflati la bordul impingatorului - doi romani si cinci unguri - nu au fost raniti, ei fiind adusi la mal.

Daniel Georgescu a precizat ca mai multe barje de la Galati vor ajunge in zona pentru a scoate impingatorul la suprafata, intreaga operatiunea fiind estimata sa dureze aproximativ o saptamana. El a mai spus ca navigatia in zona producerii incidentului nu este afectata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.