Cei opt condamnati, dintre care cinci au fost retinuti in Romania, au varste cuprinse intre 25 si 51 de ani. Trei dintre acestia au fost condamnati la cinci ani de inchisoare, alti doi la patru, in timp ce alte doua persoane au primit trei ani de inchisoare, iar ultimul o pedeapsa de 18 luni de inchisoare.

Cei opt au fost fost judecati pentru escrocherie in grup organizat si trafic de fiinte umane.

Ancheta a inceput in februarie 2012, in Normandia, in nordul Frantei, prin verificarea cazurilor de escrocherie semnalate in magazine apartinand celor mai importante companii de telefonie mobila din Franta - Orange, Bouygues, SFR. Potrivit anchetatorilor, cetatenii romani obtineau printr-un cont bancar fictiv abonamente telefonice folosite pentru a cumpara telefoane iPhone la pret redus, care erau ulterior revandute in Romania, scrie mediafax.

In urma anchetei, desfasurata de politisti romani in colaborare cu Politia din Romania, s-a descoperit ca liderii retelei aduceau persoane din Romania, cu promisunea gasirii unui loc de munca in Franta, dar acestia erau obligati sa participe la escrocherii, avand obiectivul de a obtine zeci de telefoane iPhone pe zi.