Social 4 Aprilie 2014 16:14
Afla cum va fi starea vremii sambata si duminica.

  • Sambata
Vremea se va raci, mai accentuat in sud, est si centru, unde va deveni racoroasa. Cerul va fi mai mult noros si va ploua in cea mai mare parte a tarii, iar in zona Carpatilor Orientali si Meridionali vor fi si precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare.

In sudul teritoriului cantitatile de apa vor depasi pe arii restranse 20 l/mp. Vantul va avea intensificari in Oltenia, Muntenia, Dobrogea, precum si la munte, unde local, la rafala se vor depasi 60...65 km/h, dar si in celelalte regiuni, insa la cote mai reduse. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 6...7 grade in Moldova si estul Transilvaniei si 18 grade in regiunile vestice, iar cele minime se vor incadra intre -2 si 8 grade. Spre dimineata, in nordul Moldovei izolat se va produce bruma.

In Capitala

Vremea se va raci accentuat fata de ziua anterioara, devenind racoroasa. Temperatura maxima va fi de 10...11 grade, iar cea minima se va situa in jurul valorii de 3 grade. Cerul va fi mai mult noros si temporar va ploua. Vantul va avea intensificari, iar la rafala se vor depasi 55...60 km/h.

La munte

Vremea se va raci accentuat. Cerul va fi mai mult noros si pe arii extinse vor cadea precipitatii mixte. Izolat cantitatile de apa vor depasi 20 l/mp. Vantul va avea intensificari, mai ales ziua, si pe arii restranse se vor depasi la rafala 55...60 km/h.

  • Duminica
In cea mai mare parte a tarii valorile termice diurne vor fi mai coborate decat cele normale pentru prima decada a lunii aprilie. Cerul va prezenta innorari mai accentuate ziua cand va ploua in sud, local in est si pe arii restranse in restul tarii, apoi va deveni variabil, iar ploile se vor semnala doar izolat. In zona Carpatilor Orientali si Meridionali precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va mai avea intensificari ziua in sud si la munte, unde se vor atinge la rafala 50...60 km/h, dar trecator si in centrul si estul tarii, insa la cote mai reduse. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 6 grade in nordul Moldovei si estul Transilvaniei si 16 grade in Crisana, iar cele minime intre -2 si 8 grade. Spre sfarsitul intervalului in zonele joase vor fi conditii de ceata, iar in depresiuni se va produce bruma.
Citeste si:
Prognoza meteo ANM pentru weekendul 7 - 8 ianuarie. În nordul...
Prognoza meteo ANM pentru...

La munte

Valorile termice diurne vor fi mai coborate decat cele normale pentru prima decada a lunii aprilie. Cerul va fi mai mult noros si vor cadea precipitatii mixte, in Muntii Banatului si Carpatii Meridionali si local in restul zonelor motnane. Vantul va mai avea unele intensificari ziua, dar noaptea va slabi in intensitate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.