Social 4 Aprilie 2014 15:36
Potrivit unui studiu controversat persoanele vegetariene sunt mai putin sanatoase in comparatie cu cele care consuma carne, in ciuda faptului ca beau mai putin alcool, fumeaza mai putin si sunt mai active din punct de vedere fizic decat semenii lor "carnivori".

Autorii acestui studiu, realizat la Medizinische Universität Graz din Austria, au descoperit ca dieta vegetariana, caracterizata printr-un consum scazut de grasimi saturate si colesterol si unul ridicat de fructe, legume si produse din cereale integrale, pare sa prezinte riscuri crescute de favorizare a aparitiei cancerului, alergiilor si tulburarilor mintale, precum depresie si anxietate.

Studiul a utilizat date ce provin de la Austrian Health Interview Survey, un sondaj realizat pentru a examina obiceiurile alimentare si diferentele de stil de viata dintre persoanele vegetariene si cele care consuma carne.

Cei 1.320 de voluntari au fost alesi in functie de varsta, sex si statutul socioeconomic si includeau in randurile lor 330 de vegetarieni, 330 de persoane care mancau carne, dar si multe fructe si legume, 330 de persoane "cu o dieta obisnuita" si 330 de persoane care mancau foarte multa carne, scrie MEDIAFAX.

Savantii austrieci au stabilit ca vegetarienii consumau mai putin alcool si aveau IMC-uri (indice de masa corporala) mai mici, dar, cu toate acestea, aveau o sanatate mintala si fizica mai scazuta. Participantii care mancau mai putina carne apelau, totodata, la practici medicale mai putin sanatoase, precum anularea programarilor la medic pentru controalele medicale preventive si anularea programarilor pentru vaccinare.

"Studiul nostru a aratat ca adultii austrieci care adopta o dieta vegetariana sunt mai putin sanatosi (prezinta riscuri de cancer, alergii si tulburari mintale), au o calitate a vietii mai scazuta si, de asemenea, necesita mai multe tratamente medicale", au declarat autorii studiului.

Autorii au tinut, totodata, sa isi apere studiul in fata acuzatiilor potrivit carora cercetarea lor ar reprezenta de fapt o reclama pentru industria carnii.

Citeste si:
Ce ar fi vrut Ilinca Vandici să fie, dacă nu era prezentatoare:...
Ce ar fi vrut Ilinca Vandici...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.