Social 3 Aprilie 2014 17:14
Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) a primit premiul european pentru cea mai buna reforma in Sistemul National Unic pentru Apeluri de Urgenta (SNUAU), la decernarea Premiilor europene 112, marti, la Varsovia.

"Aceasta importanta distinctie recompenseaza devotamentul, implicarea si performantele obtinute de catre STS in promovarea si dezvoltarea SNUAU", se arata intr-un comunicat al institutiei, citat de MEDIAFAX.

La Premiile 112 s-au inscris participanti din toata Europa, candidaturile acestora fiind analizate de o comisie de experti independenti, inainte de a primi votul membrilor Asociatiei Europene a Numarului de Urgenta (EENA).

La acest eveniment au fost aproximativ 350 de participanti, reprezentanti ai serviciilor de urgenta, organizatii internationale, oficiali ai institutiilor europene, furnizori de solutii, care au sustinut si au recunoscut excelenta in domeniul serviciilor de urgenta din Europa.

Juriul international a apreciat ca Serviciul de Telecomunicatii Speciale a dezvoltat sistemul 112 intr-o maniera eficienta, luand in calcul, atat rezultatele tehnice, cat si pe cele operationale cu impact major asupra calitatii serviciilor si a sigurantei cetatenilor.

Acesta este cel de-al patrulea premiu european 112 obtinut de STS dupa cele din 2009 si 2013 pentru cele mai bune campanii de educare - informare si cel din 2011 pentru salvare remarcabila.

Sistemul National Unic pentru Apeluri de Urgenta din Romania functioneaza unitar la nivelul intregii tari, in toate retelele de telefonie, fixe si mobile, incepand cu anul 2005 si vizeaza asigurarea protectiei cetatenilor si a unui grad inalt de asistenta indiferent de locul in care se afla acestia. In Romania, 112 este singurul numar de urgenta organizat de catre stat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.