Social 2 Aprilie 2014 18:38
Potrivit purtatorului de cuvant al BEC, Marian Muhulet, candidatura lui Mircea Diaconu la alegerile europarlamentare a fost respinsa de Biroul Electoral Central.

BEC analizeaza in aceste zile candidaturile la PE. Admiterea sau respingerea candidaturilor de catre BEC trebuie sa se faca pana in 5 aprilie.

Formularea de contestatii privind admiterea sau respingerea candidaturilor poate fi facuta pana cel mai tarziu la 10 aprilie, potrivit HG 80/2014 privind programul calendaristic al actiunilor pentru europarlamentare.

Solutionarea contestatiilor privind admiterea sau respingerea candidaturilor se face in cel mult doua zile de la inregistrarea contestatiei, cel mai tarziu 12 aprilie, de catre Tribunalul Bucuresti.

Termenul pentru solutionarea apelului asupra contestatiilor este de doua zile de la inregistrarea cererii de apel, cel mai tarziu 15 aprilie, de catre Curtea de Apel Bucuresti.

Candidaturile raman definitive cel mai tarziu in 16 aprilie.

Mircea Diaconu si-a depus, in 26 martie, la Biroul Electoral Central, dosarul de candidatura si listele de sustinatori pentru a intra in alegerile europarlamentare in calitate de candidat independent. El anuntase in 19 martie ca si-a dat demisia din PNL si va candida independent la alegerile europarlamentare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.