Social 30 Martie 2014 13:00
Un roman a murit si alti cinci au fost raniti duminica dimineata in urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, in Afganistan, informeaza MApN, care precizeaza ca militarilor li s-a acordat primul ajutor si au fost transportati cu un elicopter la spitalul din Kandahar.

"Un militar a decedat si alti cinci au fost raniti in dimineata zilei de duminica, 30 martie, in urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, in Afganistan. Militarii romani executau o misiune de patrulare in comun cu fortele de securitate afgane, pe autostrada A1 (Kabul-Kandahar), la aproximativ 10 kilometri sud-vest de Baza operationala inaintata Mescall", precizeaza MApN, citat de MEDIAFAX.

Potrivit ministerului, in urma atacului, militarilor li s-a acordat primul ajutor si au fost transportati cu un elicopter de evacuare medicala la spitalul din Kandahar.

Anterior, 1tvnews.af relata, citand un oficial local, ca un convoi romanesc din provincia afgana Zabul a fost vizat de un atac sinucigas, care a provocat moartea unui militar.

Atacul a avut loc la ora 10.00 (08.30 ora Romaniei), in districtul Shar-i-Safa din provincia Zabul, a declarat guvernatorul districtului. "Convoiul militar era format din romani", a precizat el.

Atacul nu a fost revendicat pentru moment. Zabul se invecineaza cu provincia Kandahar, in apropiere de granita cu Pakistanul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.