Social 28 Martie 2014 16:54
- Ziua Pasarilor, o initiativa a Societatii Ornitologice Romane (SOR), va fi sarbatorita in acest an pe 6 aprilie, la Muzeul Satului din Capitala, prin ateliere pentru copii, proiectie de film si lansarea unui album foto.

Prima parte a actiunii este dedicata "celor mai mici pasarari sau celor care abia acum iau contact cu lumea pasarilor". De la ora 11.00, la scena Dumitra, va avea loc o piesa de teatru de papusi, reprezentatie a trupei Clopotel.

Dupa aceea, copiii cu varste intre 5 si 14 ani vor putea participa la mai multe ateliere speciale. Astfel, ei pot orna turta dulce, pot rezolva puzzle-uri cu pasari sau pot colora planse. De asemenea, ei vor mai putea alege sa se aventureze in muzeu sa verifice cuiburile artificiale amplasate de SOR sau sa faca un tur ornitologic pentru a vedea pasarile cu binoclurile si cu luneta. Atelierele au loc de la ora 12.00 la ora 14.00.

Incepand cu ora 14.00, la Sala Multimedia din cadrul Muzeului Satului are loc proiectia filmului "Delta Dunarii - paradisul aproape pierdut", realizat de Asociatia "Salvati Dunarea si Delta".

In plus, de la ora 16.00, in acelasi spatiu, va avea loc lansarea cartii "Pasarile din Lunca si Delta Dunarii", un album foto cu instantanee de exceptie realizate de mai multi fotografi de natura din Romania: Doru Panaitescu, Bogdan Ciungara, Cristian Mihai, Doina Rusu, Eros Nicolau si Mircea Bezergheanu si text de Doru Panaitescu si Vlad Cioflec. Albumul este si un mic ghid pentru cei care incep sa deprinda birdwatching-ul in Romania. Volumul va putea fi achizitionat si de la standul SOR, deschis pe toata durata evenimentului.

Ziua Pasarilor va fi sarbatorita si la celelalte sucursale ale Societatii Ornitologice Romane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.