Social 27 Martie 2014 10:23
In aceasta dimineata au loc peste 20 de perchezitii judetele Timis, Mehedinti si Gorj, la mai multe persoane suspectate de evaziune fiscala cu un prejudiciu de 61 de milioane de lei.

Potrivit surselor citate, peste 20 de perchezitii au loc, joi dimineata, la mai multe adrese din Timisoara, Targu Jiu si Drobeta Turnu Severin, intre care sediile grupului de firme Izometal - Confort din Timisoara detinut de omul de afaceri Georgica Cornu, dar si locuinta acestuia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Perchezitiile sunt facute de politisti de la Crima Organizata si de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din judetele Timis, Mehedinti si Gorj, coordonati de procuroorii DIICOT Timisoara.

Potrivit surselor citate, contra unui comision, un grup de persoane din Strehaia, judetul Mehedinti, procurau facturi false pentru cumpararea de materiale de constructii, care erau apoi introduse in contabilitate.

Prejudiciul in acest caz este estimat la 61 de milioane de lei, bani care, potrivit surselor citate, ar fi fost incasati de Georgica Cornu.

Georgica Cornu a inceput activitatea in constructii in anul 2000, realizand lucrari in mai multe orase din tara. In anul 2012, grupul de firme Izometal - Confort al omului de afaceri Georgica Cornu a intrat in insolventa, avand datorii de zeci de milioane de euro.

In anul 2006, Georgica Cornu a castigat primul mandat in fruntea Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timisoara. In 2010, el a fost reales, iar in luna februarie 2014, Cornu a castigat al treilea mandat in fruntea aceleiasi institutii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.