Social 26 Martie 2014 11:14
Desi legea prevede ca cei mici cu nevoi speciale pot urma cursurile unei unitati de invatamant normale, 12 directori de scoli din Timisoara au refuzat categoric sa primeasca un copil cu sindromul Down din cauza faptului ca arata diferit fata de ceilalti.

Directoarea de la Scoala Generala Nr. 13 mi-a spus ca baietelul meu ii va face scoala de rusine, ca nu inscrie copii handicapati in scoala ei”, spune Rodica Marculescu, mama copilului cu sindromul Down, potrivit evz.

Neurologul care se ocupa de copil sustine ca acesta are potential de a se integra in colectivul unei scoli normale. Copilul a urmat si cursurile unei gradinite normale si nu a avut nicio problema de integrare.

In urma insistentelor unei invatatoare de la Scoala Generala Nr. 12 din Timisoara, care a fost impresionata de povetea copilului, baiatul a fost pana la urma primit in unitatea de invatamant.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.