Social 25 Martie 2014 18:34
Procurorii Sectiei parchetelor militare din PICCJ au cerut STS declasificarea convorbirilor efectuate prin 112 in ziua producerii accidentului aviatic din Apuseni, precum si relatii privind tehnicile de localizare a apelantilor acestui serviciu.

Potrivit Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, anchetatorii au mai solicitat, de la Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii, relatii privind modalitatea tehnica in care furnizorii de servicii publice de telefonie asigura preluarea apelului la serviciul de urgenta 112 si faciliteaza localizarea acestor apeluri de catre SNUAU 112.

De asemenea, procurorii au inaintat o cerere la Institutul de Medicina Legala Cluj-Napoca, cu privire la avizarea raportului de constatare medico-legala in cazul Aurei Ion.

"Au fost solicitate de la Consiliul Suprem de Aparare a Tarii documentele prezentate in sedinta din data de 2 februarie 2014 privind accidentul aviatic, documente care au fost obtinute si analizate. De la Scoala Superioara de Aviatie Civila s-au primit inregistrarile video ale aeronavei din momentele anterioare decolarii", se mai arata intr-un comunicat de marti al PICCJ, transmite MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, in cazul accidentului aviatic produs la 20 ianuarie in Muntii Apuseni, echipa de procurori din cadrul Sectiei parchetelor militare a audiat, in perioada 17 - 21 martie, noua persoane, respectiv martori si parti civile.

Parintii si sora Aurei Ion au fost, in 21 martie, la PICCJ, unde au dat declaratii in ancheta privind accientul din Apuseni, iar procurorii le-au pus la dispozitie dosarul. Familia Aurei Ion, studenta la Medicina decedata in ianuarie, in accidentul aviatic din Apuseni, s-a constituit parte civila in dosar, nestabilind deocamdata suma pe care o va solicita ca daune morale, au declarat oficiali din Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.