Social 25 Martie 2014 12:52
Doctorul si asistenta care fac parte din Comisia de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca Oltenita si doua infirmiere au fost retinuti si vor fi dusi in instanta cu propunere de arestare, fiind acuzati de mai multe infractiuni in dosarul pensiilor medicale acordate fraudulos.

Medicul Laura Ionela Bustan si asistenta Veronica Duta de la Cabinetul de expertiza medicala Oltenita din cadrul Casei Judetene de Pensii Calarasi si doua infirmiere de la Spitalul Municipal Oltenita au fost retinute pe baza de ordonanta pentru 24 de ore, iar marti vor fi duse la Tribunalul Calarasi cu propunerea de arestare preventiva in dosarul pensiilor medicale acordate in baza unor documente false, informeaza MEDIAFAX.

Potrivit purtatorului de cuvant al Parchetului Tribunalului Calarasi, Xenofonte Purcarea, cele patru sunt acuzate de luare de mita, trafic de influenta, abuz in serviciu si infractiuni de fals.

In acelasi dosar, doi politisti sunt cercetati in libertate pentru trafic de influenta, fiind acuzati ca ar fi intervenit pe langa medicul si asistenta de la Comisia de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca Oltenita pentru ca rude ale lor sa poata obtine documente de specialitate in baza carora sa primeasca pensii de boala.

Potrivit anchetatorilor, cercetarile in acest caz vor fi extinse asupra altor peste 200 de persoane, care vor fi puse sub acuzare pentru dare de mita si inselaciune, intrucat au beneficiat de pensii de la bugetul public in baza unor documente falsificate.

Politistii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor si procurorii de la Parchetul Tribunalului Calarasi au facut , luni, trei perchezitii in Oltenita si in Bucuresti, la locuintele unor membri ai Comisei de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca Oltenita si la un cabinet medical, actiunile fiind organizate in cadrul unor anchete privind savarsirea mai multor infractiuni in urma carora sute de persoane au beneficiat de pensii medicale in baza unor documente false, prejudiciul adus bugetului de stat fiind estimat la sase milioane de lei.

Astfel, potrivit anchetatorilor, suspectii au ajutat 230 de persoane sa beneficieze ilegal de pensii medicale, fara sa sufere de afectiunile mentionate in documentele eliberate in fals de Comisia de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca Oltenita.

Citeste si:
Theo Rose, noi probleme în sarcină. Ce a pățit artista: „Am sunat-o...
Theo Rose, noi probleme în...

Aceasta comisie este una dintre cele trei comisii care functioneaza in cadrul Casei Judetene de Pensii Calarasi si care au dreptul de a emite decizii privind capacitatea de munca a celor care solicita pensionarea din motive medicale. Celelalte doua comisii functioneaza in municipiul Calarasi si in orasul Lehliu Gara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.