Social 24 Martie 2014 17:18
Autointitulatul rege international al romilor, Dorin Cioaba, a anuntat, luni, ca Staborul de la Sibiu a decis ca in familiile de romi copiii sa se poata casatori doar de la 16 ani.

"Timpul ne duce spre o lume mai moderna. Noi nu putem sa ramanem in urma, asa ca am decis: casatoriile sa se faca de la 16 ani, sa putem merge cu copiii la cununiile oficiale, la Primarie. Trebuie sa lasam copiii sa mearga la scoala", a spus Dorin Cioaba.

Potrivit acestuia, logodna intre copii cu varste sub 16 ani va fi permisa in continuare, ocazie cu care vor putea fi organizate petreceri, fara insa a se purta haine de nunta, respectiv rochie de mireasa, si fara a se strange dar.

Conform lui Cioaba, casatoria copiilor cu varste cuprinse intre 16 si 18 ani se va putea face cu acordul parintilor, asa cum, de altfel, prevede legislatia romaneasca.

Dorin Cioaba a anuntat si ca aceia care incalca aceasta prevedere vor fi sanctionati prin excluderea din comunitate, fiind sesizate si autoritatile cu privire la incalcarea legii.

Cioaba a sustinut ca Staborul de la Sibiu va infiinta o comisie din care vor face parte persoane recunoscute din comunitate, ce vor veghea la respectarea acestei decizii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.