Social 23 Martie 2014 18:01
Afla care va fi starea vremii luni si marti.

  • Luni
Vremea va fi mult mai calda decat in mod obisnuit la aceasta data in cea mai mare parte a tarii, dar instabilitatea atmosferica se va accentua treptat, incepand din vest, in majoritatea zonelor. Astfel, nebulozitatea va fi temporar accentuata si vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, in cursul dupa-amiezei si al serii pe arii extinse in jumatatea de vest a teritoriului, iar noaptea local in centru si in sud si izolat in rest.

Cantitatile de apa vor depasi izolat 20...25 l/mp si vor fi conditii de grindina. Pe crestele montane, in a doua parte a intervalului, precipitatiile se vor transforma in lapovita si ninsoare. Valorile termice se vor mentine peste mediile climatologice specifice, exceptand vestul extrem al teritoriului, unde racirea vremii va determina un regim apropiat de cel normal al datei; astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 13 si 23 de grade, iar cele minime intre 2 si 11 grade.

In Capitala

Vremea se va mentine mult mai calda decat in mod normal pentru aceasta data. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate seara si noaptea cand vor fi averse, posibil insotite de fenomene electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 22 de grade, iar cea minima va fi de 9...10 grade.

  • Marti
Vremea se va raci in toata tara si va fi in general instabila. Cerul va avea innorari temporar accentuate si va ploua local in centru, est si sud-est si pe spatii restranse in celelalte zone. Vor fi mai ales averse, insotite de descarcari electrice si izolat posibil grindina. Indeosebi in Moldova, Transilvania si la munte cantitatile de apa vor depasi izolat 20...25 l/mp. In zona montana inalta precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari locale, in special asociate averselor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 8 si 18 grade, iar cele minime intre 0 si 9 grade.
Citeste si:
Prognoza meteo ANM pentru weekendul 7 - 8 ianuarie. În nordul...
Prognoza meteo ANM pentru...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.